tirsdag 14. april 2015

Stender yttervegg

Dermed vil cc mellom stender i hjørne og første stender etter det fort reduseres med 4cm, altså 56cm, dersom en skal legge på smartpanel. Ulike komponenter i bindingsverksvegger. Denne anvisningen beskriver hvordan man dimensjonerer og utfører bindingsverk av tre til vegger i småhus, se fig.


Finn produkter og informasjon for isolering av yttervegg med trestendere. BINDINGSVERK MED MM TREFIBERPLATE. Til yttervegg benyttes stenderdimensjoner som gir plass til nødvendig isolasjonstykkelse.

Utvendig monteres vindsperre av. Ved døråpning skal det være en stender på hver side av åpningen W. Losholter monteres over døråpningen. Platelag (sponplate) over døråpningen bør ikke skjøtes, siden det kan medføre fare for oppsprekking (se illustrasjon). Yttervegg med REDAir FLEX REDAir FLEX er en ventilert fasadeløsning hvor isolasjonen er montert som et heldekkende sjikt utenpå den bærende konstruksjonen. Dette gir en ekstra godt isolert vegg uten kuldebroer, forbedret lyddemping og høyere brannmotstand.


Hos meg er det gjort sånn. Du får akkurat presset inn isolasjonen i glippa som er i hjørnet. Gikk egentlig ganske greit, selv om glippa ser veldig liten ut.

For brannklassifiserte vegger skal platene festes som nevnt under punkt 5. Andre - og følgende - lag Norgips-plater forskyves 6mm i bredden, og hvor det er aktuelt min. Feste langs kantene: Skruer pr. Senteravstanden kan variere avhengig av materialet. Stender og sviller dimensjo-neres i programmet DIMstud.


Dette bladet viser oppbygging av bindingsverk av tre og montering av varmeisolasjon, vindsperre og dampsperre i yttervegger. Løsningene kan også benyttes for andre. Massivtreveggen må isoleres, og med Isokan det skje uten kuldebroer, med høy presisjon og med elementer.


I Elverum bygges det nå en stor skole med massivtre og bindingsverkselementer med Isoutenpå. Enkelvegger (E) Vegger med eller lag plater på hver side, og med eller uten isolering i hulrommet. Enkeltveggtypene oppfyller alle vanlige krav i kontorbygg m. Yttervegg med trestendere Dette er den enkleste måten å bygge en vegg med trestendere og egner seg for liggende kledning.


Det bør isoleres i to lag dersom isolasjonstykkelsen er over 1mm, for å unngå gjennomgående luftspalter. Det kan også settes opp to vegger med atskilte stendere for å oppnå en vegg med ekstra god isoleringsevne. RY Stender for yttervegg. Hvis du er opptatt av energiforbruk, så bør du kjenne U-verdien for yttervegg. Europrofil AS er Norges mest allsidige og spesialiserte leverandør av stålprofiler til byggebransjen.


Vi tilbyr et bredt spekter av standardvarer og spesialløsninger til innervegg, yttervegg , himling, etasjeskille og fasade. Takk for din interesse!

For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke. Eldre yttervegger er som regel bygget opp av tre eller mur. I noen tilfeller brukes begge materialer i samme konstruksjon.


Skal man etterisolere eller utføre tettetiltak på en yttervegg bestemmer yttervegges oppbygging hvordan det kan gjøres. I denne artikkelen ser vi nærmere på de vanligste ytterveggkonstruksjonene i tre og mur. Eksempel på gjennomgående yttervegg er vist i figuren over.


På figuren er det oppbygging med stender i limtre. Stender kan også være av andre typer som I-profil, isolert stender eller stender satt sammen med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg