onsdag 15. april 2015

Male gulvfliser på bad

Male gulvfliser på bad

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser.


Male gulvfliser på bad

Male fliser på bad - Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem, sier malermester i Regnbuen Malermesterbedrift i Oslo, Marius Davidsen. Han legger til at underlaget må være helt rent, fast og tørt før du maler. Fliser på baderom kan også være vanskelig å male.


Fugene på badet er ofte fulle av kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porøse. Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny.


Gulvfliser kan også males med samme fremgangsmåte, men her er det viktig at dere benytter en gulvmaling (helst tilsatt herder) eller epoximaling på toppen for å få maksimal slitestyrke. Uansett så er dette et alternativ som kan vare i mange år. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det.


Slik maler du gulvfliser : Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males. Ikke alle malinger tåler vannsøl som blir liggende.


Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene. Som nevnt kan det være litt utfordrende å skulle male gulvfliser , og dette gjelder kanskje spesielt på badet. Tenk bare på hvor mye gulv egentlig må tåle av både det ene og det andre. Noe som kan være avgjørende for om du bør velge å male gulvflisene eller ikke, er hva slags fliser du har. Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen.


Slik gjør du: Start med å rengjøre badet godt. Det var en ganske stor sum, vi begynte derfor å se oss rundt etter andre løsninger. Vi takket nei til tilbudet og valgte i stedet å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget). Bestill nå, betal senere.


Inntil avslag - spar stort! Prøver idag å male over en grusom bord på mitt bad. Vasket de rene med skarp gulvrens. Skylte og malte over med heftgrunn. Må flisene pusses helt matte før maling med grunningen?


Kan nemlig bare rulle av heftgrunnen, blir GAL! Prisen inkluderer maling, baderomsbenk med maling, speil, vask og plankene mot veggen. Plankene mot veggen er funnet på en gammel låve, vasken og skapet er kjøpt brukt og speilet er fra Fretex.


Her viser Kresten fra Malgodt. I tørre soner går det utmerket å male inne på bad med vanlig interiørmaling. I våtsone, altså det området som utsettes for direkte vannsprut, bør det imidlertid være produkter som tåler fukt, forteller Per Lund Nilsen ved teknisk service i Scanox til Ifi. Du trenger forskjellige malinger til de ulike sonene.


Bruk klistremerker Så fint kan det bli med fliseklistremerker fra Ad Hoc. Foto: Ad Hoc Vis mer. Indretningsekspert Camilla Høeg Gade viser, hvordan du ved at male kan opfriske dine gamle fliser. Se hva du kan gjøre med gamle, stygge fliser kommentarer. Annonse: Abonner på Rom123.


I rom1finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse. Vi hadde en litt mindre delikat farge på flisene på badet i firmannsboligen som vi kjøpte leilighet i for et år tilbake. Her får du inspirasjon til fliser, baderomsfliser, kjøkkenfliser og utefliser.


Vi valgte derfor å male på flisene. Vi har keramiske fliser og VVS produkter for både det trygge og det innovative valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg