mandag 3. september 2018

Maling til brannmur

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Skal male en brannmur bak en gammel kamin.

Kaminen står inne i et hjørne med brannmur på hver side, så brannmuren blir potensielt ganske varm hvis det fyres hardt. Siden kalkmaling skal villstrykes med pensel, vil det ferdige uttrykket variere fra vegg til vegg og fra maler til maler. Hvilken maling brukes på brannmur ? Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp.


Leste meg til på ifi. Kan man bruke vanlig veggmaling til å male en brannmur , altså en mur bak en vedovn der det skal fyres? Ble plutselig i tvil her, om malingen vil tåle den sterke varmen.


Slik får du fyr i peis og ovn. Bruk kun godkjent brannmur til ditt ildste så er du trygg.

Angående maling så er det akrylmalinger som best tåler varme fra ovn uten å sprekke opp. Du bør matte ned vinduskarmene litt før du grunner med heftgrunning hvis de er veldig blanke. Du trenger ikke slipe mye, bare dra over med 1papir for å matte de en smule slik at malingen får godt feste. Disse er behandlet med armeringsnett, gipshjørner og flislim i én runde, så overflaten er ganske røff og ikke veldig pen.


Installatør har sagt jeg kan bruke vanlig veggsparkel og maling på dette. Men er det noe spesielt å passe på her? Det finnes ingen lover og regler som sier at en peis eller brannmur må eller bør være hvit. Vannbasert maling på brannmur.


Du må nok fjerne dørterskelen, kile opp gulvplankene i døråpningen, klosse opp terskelen og sette den på plass igjen. Dette krever vel at du fjerner geriktene på den ene siden av døren. Underlaget skal være rent, fast og tørt.


Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes. Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling. MALING AV PEIS MED TEGLSTEIN: – Vask med JOTUN HUSVASK. Se til at underlaget er rent, fast og tørt.


Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING. Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god).

De fleste av våre peiser leveres i ubehandlet betong. Mange lurer på hvilken type malingtype man skal bruke når man skal male peisen. Her er svaret enkelt. Peisen trenger ikke være hvit. Tradisjonelt sett har vi malt peisen hvit.


Oljebasert maling vil gulne! Bruk vannbasert maling på brannmur. Lenke til innlegg Del på andre sider. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Og, det som kanskje er mer vesentlig her, er at dette er en svært enkel operasjon, som de fleste mestrer uten problemer.


Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Men du trenger nok en del, en liter dekker vanligvis bare 5-kvadratmeter. Fargen på den er hvit, så du trenger ikke male over med hvit etterpå.


Det kan du vente med til det er gulnet, for og friske opp. Jeg syns det blir finest. All maling gulner, så vidt jeg vet, men vannbasert gulner senere enn andre. Påfør sparkelmasse som vanlig, med sparkel i sprekker, og la det tørke godt mellom hvert lag.


Følg tørketiden som angitt på pakken, men merk at denne gjerne kan øke noe for lag to- og tre - og fire, akkurat som maling gjerne tar lenger tid å tørke per lag når du har flere lag maling oppå hverandre. Har gjort det selv med både brannmur og mur i kjelleren (inngangen), og murpeisen ute (som var i rød teglstein). Brannmurplaten kan limes, skrues rett på brennbar vegg eller stenderverk og tilpasses lett med håndsag.


Man kan prime og male eventuelt lime dekorsten rett på platen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg