fredag 28. september 2018

Olje til eikebord

Olje til eikebord

Stilfulle designede bord. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Våre heltre eikebord er oljet med naturell eller fargepigmentert olje. For å oppnå mest mulig brukervennlig overflate, bør bordet tilføres olje to til tre ganger pr.


Olje til eikebord

Før påføring av ny olje kan man gjerne dra forsiktig over bordet i treverkets lengderetning med et fint slipepapir (320). Stryk på olje i treets lengderetning. Vent til overflaten er tørr før du oljer.


Hell olje på overflaten som skal oljes eller på en ren fille som ikke loer. Påfør oljen i treverkets lengderetning til hele overflaten er mettet med olje. Vent i minutter slik at oljen får trukket inn i treverket.


Olje til eikebord

Tørk av overskytende olje. Blir oljen liggende til det tørker, blir det blanke. Når voksen ser tørr ut er den klar til å bli polert. Om du polerer lett vil du få en silkematt glans, mens hardere polering vil gi større glans. Husk at du alltid bør polere i treets fiberretning for å unngå fiberreisning.


Bolia white pigmented wood oil brukes til pleie av hvitpigmentert, oljet tre eller der det ønskes hvitt pigment. Oljen virker vannavvisende og beskytter samtidig treet mot uttørring. Pleiemiddelet er 1 terpentinfritt og er bare utviklet av de fineste og reneste oljer.


Før behandling kan det med fordel brukes Bolia wood cleaner. Først vannbeising for å få treet til å reise seg (det har du jo allerede gjort når du vasket det) deretter slipe lett over med 1sandpapir for å fjerne busten. Så påfører du olje (gjerne litt raust) (her bruker jeg Liberon finishing oil - litt dyr, men veldig bra) og så våtsliper jeg i oljen med 1papir og til slutt 240.


I går fikk vi vårt spisebord i oljet heltre eik. Selvfølgelig var innholdet i flasken akkurat nok til at hele bordets synlige flater fikk olje , men så var det undersiden da, og ikke minst olje til vedlikehold. Sett bordet i et rom med god lufting. Du kan gjerne stå ute så lenge det ikke er solskinn.


Dekk til gulvet med malerfilt eller papp og bruk hansker når du jobber. Finn fram alt du trenger så det er klart til du begynner: en liten bolle og pensel, møbelrens, stålull, hansker, lakkfjerner, plastskrape, hardvoksolje og en lofri klut. Ja skal platen holde seg fin, anbefaler jeg at du oljer den ganger i året første året.


Platen trekker mer olje når den er ny. Når du vedlikeholder pusser du lett over sår og merker med fint sandpapir. Så bruker du en svamp eller klut til å legge på oljen.


Olje til eikebord

Litt jobb,men blir veldig fint. Mange av våre eikebord er oljet med naturell eller fargepigmentert olje. Bøk har stort sett jevn farge mens venene i eik ofte plassert i forskjellige ringer med skarpe grenser.


Det finnes andre typer olje på markedet for heltre. Hardvoks- olje er enkel å påføre og enkel å vedlikeholde. Jeg pleier å ha soya saus, ingefær, hvitløk, chili, litt olje , sukker og appelsinjuice i min woksaus Ligner på mitt utgangspunkt, men prøv å bytt ut app. Hva er best av olje eller beis til nytt spisebord i eik ? Behandling av heltre eikebord innlegg 17. Hvitolje og finishing oil på bord av heltre innlegg 30.


Har nettopp arvet et flott heltre eikebord av svigerfar. Olje til møbler i oljet eik ? Samboeren har hatt lyst på dette bordet, og jeg mente å huske at det var lysegrått (var med når svigerfar kjøpte det for år siden) - men det var det jo ikke. Det arvede bordet passer ikke inn, etter min mening. Dekk ikke til heltre med voksduk i mer enn et døgn, da kan ikke treet puste og det kan sprekke. Hvis luftfuktigheten er veldig svingende i et rom kan treet sprekke og vri seg.


Massivt tre er et naturprodukt og til tross for nøye utvelgelse av treet vil det forekomme farge- og strukturforskjeller i møbelet. Dessuten: Om du legger olje utenpå et lakkert bor er det ingen krise. Men du kan risikere at det trekker inn der det er skader i lakken, og at du får mørkere flekker der, advarer hun.


Hvis du har slipt ned bordet, kan du velge om du vil olje eller lakke etterpå. Voks vil ikke gi god nok beskyttelse. Voks er ikke et herdende produkt, man vil derfor gradvis fjerne voks hver gang man tørker av bordet. For å beskytte treverket best mulig, bør man olje en gang i blant, hyppigheten avhenger av bruken av bordet, og kvaliteten på oljen.


Har det vært oljet gjennom flere år vil det bli vanskelig å få maling eller lakk til å sitte. Er bildet av de aktuelle møbler, synes dette å være folierte og ikke heltre. Det er derfor ikke aktuelt å slipe ned til tørr ved.


Når det å olje anses som et vedvarende arbeide antar jeg det nyttes ikke hærdende olje. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg