torsdag 5. september 2019

Materiallære

Sendes innen 2-virkedager. I vid forstand er material alle stoff som er nyttige for menneska. Materiallære er læra om framstillinga av materialar og eigenskapane deira. Slike stoff kan vere faste, flytande eller ha gassform, men vanlegvis avgrensar materiallæra seg til læra om dei faste stoffa og dei mekaniske eigenskapane deira.


Strekkingen foregår i en prøvemaskin, som oftest med hydraulisk drift og med så små akselerasjoner at vi kan se bort fra treghetskrefter. NDLA sin visjon er å lage gode, åpne digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring og støtte opp om elever og lærere i aktivt og deltakende.

Struktur og egenskaper til rene metaller. Legeringer og fasediagram. Jern-karbon diagrammet. Denne boka dekker mål og hovedmomenter i læreplanen for faget materiallære på Teknisk fagskole, linje for maskinfag.


Temaet sammenføyning er ikke tatt med i boka. Behandling av dette temaet finnes bl. Boka kan også brukes på linje for driftsteknikk, fordypningsområde maskinteknisk drift.


Kurset vil gi deg en grunnleggende innføring i materiallære. Etter kurset har du fått basiskunnskaper som har gjort deg kjent med ulike materialer som brukes når du bygger hus.

Det er avgjørende å kjenne til hvilke materialer du kan bruke, hvilke egenskaper materialene har og hvordan vi kan gjøre nytte av disse egenskapene. Etter fullført emne skal studenten ha grunnleggende forståelse for faktorer og mekanismer i omgivelsene som påvirker materialer i bygg og anlegg, samt materialenes. Den tar for seg de vanligste konstruksjonsmaterialene, hvordan de blir brukt, og hva slags egenskaper de har. HMS Generell kompetanse Kandidaten Har innsikt i miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av material- og produktvalg, og kan sette disse i et livsløpsperspektiv. Vår pris 49-(portofritt).


Pensumbøker i alle fag. Boka dekker mål og hovedmomenter i læreplanen for faget materiallære , som er et felles linjefag på teknisk. Tekniske tjenester Vedlikehold av maskiner og utstyr Måling og måleverktøy Elektroteknikk Hydraulikk og pneumatikk. Boka tar for seg festeinnretninger, komponenter og systemer og elektriske ledninger, kabler og koplinger i luftfartøyer.


Sammen med boka materiallære dekker den faget material- og komponentlære (modul 6) i læreplanen for VKflyfag. Boka er rikt illustrert og egner seg godt som selvstudium. MATERIALLÆRE : Følgende tema vil bli belyst: materiallære , betong, stål, aluminium, plast, kompositter og asfalt. Høgskolen i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag fusjonerte 01. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).


Produkter og materialer. Retail Designere må ha kunnskap om produkter og materialer en kan bruke på et prosjekt. Innhold og oppbygning.


Emnet skal framheve betydningen av bruk av konstruksjonsmaterialer for å sikre funksjonalitet, ressursutnyttelse og samtidig ivareta helse.

Slike stoffer kan være faste, flytende eller gassformige, men vanligvis begrenser materiallæren seg til læren om de faste stoffer og deres mekaniske egenskaper. Interiørdesignere må ha kunnskap om produkter og materialer en kan bruke på et prosjekt. Programfaget omhandler forskjellige polymerer, armeringer og limtyper.


Videre dreier programfaget seg om ulike egenskaper ved produksjon, inspeksjon, belastning og testing av disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg