tirsdag 17. september 2019

Tapet over strie

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Blir du inspirert og har gått lei av den malte glassfiberstrien, men synes helsparkling eller riving ned til bunn høres uoverkommelig ut?

Med strie på veggene fra før blir jobben riktig nok litt større enn ellers, men veien mellom strie og tapet trenger ikke å være lang og kronglete. Det er likevel en viktig forskjell, som gjør jobben et hakk mer komplisert. Limet eller sparkelen må legges så tykt -og jevnt- at striemønsteret glattes ut.


Etter påføringen med rulla, må du gå over med bredsparkel - i to omganger, dersom mønsteret i stria er dypt. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Det fins tapet som du kan tapetsere opp strie for og gjevne ut. For s og tapetsere med ny tapet opp.


Selges sikkert p de fleste butikkene som tapetsere over.

Har akkuratt stått ovenfor samme problemstilling, gammel strie som skulle bli glatte vegger. Fra strietapet til betongaktige vegger. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Vi har akkurat kjøpt hus hvor samtlige vegger har gammel og stygg strie og tapet. Flere steder er det små ujevnheter i strien og tapetet.


Vi vil gjerne ha helt glatte vegger, men ser at det blir en altfor omfattende jobb å få vekk alt dette gamle - spesielt siden det er gipsplater under. Til slutt sparkler du over. Er du heldig kan det hende at det er nok grunne med en oljebasert heftegrunn før du henger opp ny tapet. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå. Akkurat som de to andre løsningene, krever multipussen at du enten maler overflaten etterpå eller at du setter opp et tapet.


Hvis du absolutt vil fjerne glassfiberstrie. Oppussing over strie. Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn.


Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet. Forøvrig så har du ikke noe dårlig tips, bortsett fra at det er et jævla klin, samtidig som man er litt avhengig av og ha, ja nettopp en rel. Sinsen, hyler ut: GIPSPLATER, enkelt, billig og kjapt.

Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Andre typer tapet , som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Før du setter i gang med å male over tapetet, bør du fjerne alt som er løst eller lime fast løse fliker.


Kanter og overganger bør pusses ned med sandpapir. Der hadde jeg lyst på brystningspanel den gangen vi bygde (ikke spør.) Da var det trehvitt, og det ble lagt en strukturstrie over , som var rød juhuuu…den har jeg senere malt over til hvitt, også panelet. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Nå har det blitt så slitt og stygt, og jeg ville ha tapet - lekker tapet med masse glans,og panelet fortatt hvitt. En lys og lekker gang.


Veggfornyer som erstatter helsparkling av vegger og tak Legg i handlevogn Ikke tilgjengelig. Vi har et stort utvalg av tapeter til bra priser. Med våre over 1butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter. Det er strie på veggen, og jeg er litt bekymret for å ta jobben fordi enkelte steder så har strien løsnet fra gipsveggen.


Kommer til å skjære bort all løs og boblete strie. Jeg er bittelittredd for at mer av strien kommer til å løsne etterhvert som den fuktes med sparkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg