onsdag 11. september 2019

Paraplytre

Sorten finnes i små størrelser som passer i vinduskarmen eller på hyller og småbord. Dessuten finnes den i større varianter med flettet stamme og trelignende krone. Vanning Vannes når jorden har tørket lett ut. Trives godt i selvvannende potter.


Paraplytre

Schefflera Actinophylla er en plante som trenger mye lys og tåler sol året rundt. Den kjennetegnes av sine paraplyformede blader, og er kanskje derfor best kjent under navnet paraplytre eller paraplyplante. Den liker å tørke, men skal helst gjennomvannes godt når den først får vann.


Schefflera er staselig i alle størrelser, og har karakteristiske sammenkoplede bla som har gitt planten navnet paraplytre. Sukkulenter finnes i uendelig mange varianter. Hver og en har de sin sjarm, og samler du et knippe, vil kontrastene gi en spennende effekt. Plasseres lyst, tåler direkte sol.


For noen mnd siden kjøpte jeg en slik plante, den er vel populært kalt paraplytre i dette landet. Jeg hadde da lest om at den skulle være så hardfør og tåle alt, men jeg hadde tydeligvis mindre grønne fingre enn jeg trodde. Bladene falt av, og det er bare noen igjen nå. Har jeg da gitt den for mye vann?


Informasjonen på helsenorge. Slik steller du Schefflera Schefflera er en hardfør og dekorativ plante med sine blanke grønne blader. Den er lettstelt og liker å stå lyst, men ikke i direkte sol.


Denne planten, som kan vokse seg svært stor, skal plasseres lyst og tåler også direkte sol. Men pass på å ikke overvanne, og la den gjerne tørke ut litt mellom vanningene. Jeg vet ikke hva dette treet heter, men det ser ut som en paraply, med grener kun øverst og som henger ned. Gåsunger på det om våren. Dette har vokst for mye.


Går det ann å beskjære paraplytre og dragetre, og gjøre at de lager flere grener? Jeg har et par slike planter som har en veldig rett og uforgrenet, kjedelig stamme, og vil gjerne gjøre de litt mer spennende. Hvordan tar man stiklinger av disse to plantene? Title: Adonis-arter (Adonis) Author: Milla Created.


Paraplytre

De to første tåler ikke direkte sol, og vil helst stå i halvskygge. Tåler ikke for mye vann, og skal tørke ut mellom vanningene. Der står du i regnet. I tynn bukse og t-skjorte, uten mulighet til å komme i hus.


Er det trær i nærheten kan du søke ly innunder, men hvilket bør du velge? Bjørk eller furu, lønn eller hassel? Eføy, bjørkefiken og paraplytre har også miljøvennlige egenskaper.


Paraplytre

Når du skal velge plante burde du gå for en plante med mange grønne blader,. Hei, Jeg kjøpte en stor og fin gummifiken i desember. Men etter at den flyttet inn hos meg har nesten alle bladene nederst på stammen blitt gule og falt av. Her er listen over av våre vanligste stueplanter og hvordan du best kan sørge for at de får et langt liv. Flere blomster og planter kan være livsfarlige for kattene våre.


Det er viktig å kjenne til hvilke planter som er giftige og symptomene på forgiftning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg