mandag 9. september 2019

Prydgress plantasjen

Bergen, Stavanger, Trondheim og deler av Oslo og Romerike. Fraktprisen for hjemlevering varierer avhengig av hvilke produkter du bestiller og hvor du bor- nøyaktig fraktbeløp vises alltid i kassen før du betaler. Labels: potter, prydgress , sommerblomster. Bladlilje, bregner, prydgress – Flotte bladstrukturer og fargekontraster.


O) Var en tur på plantasjen i sta og skulle kjøpe rapsody in blue – men tror du ikke alle som. Det er et prydgress av kinasilkegress, tror jeg. Stelletips prydgress. Prydgress er lettstelte planter som trives godt i vanlig jord. Settes prydgress i potte må du passe på at potten har hull for å sikre god drenering.


Gi den litt gjødsel gjennom sommersesongen slik at den beholder sin prydverdi. Med våre over 1butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere. Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden. Få planter kan berike hagen som prydgress. Rød solhatt i selskap med prydgress som vaier i vinden er en.


Prydgress plantasjen

Her får du vite det du trenger for å komme i gang med prydgress. Gressplantene finnes i flere varianter, og man kan både velge de som går mot burgundertoner eller de som går mer mot sølvgrå eller blågrønne toner som Blåsvingel. Pennisetum kommer i flere fargevarianter. Høyreiste, grasiøse gress som svaier i vinden eller stikkete, sølvfagede tuer – gress må med. Hagerørkvein, stormarikåpe og storkenebb i skjønn forening Når man snakker om prydgress medregnes både gress, starr og siv.


Bladene, stråene og de dekorative aksene er en opplevelse i seg selv, men mange av gressene tilfører ytterligere én dimensjon. Mulighetene er uendelige. De står aldri stille, skriver Susanna Widlundh i boka Prydgress. Når vi snakker om prydgress , snakker vi egentlig om mer enn bare gress. Det finnes mange varianter av.


Prydgress plantasjen

BAMBUS OG PRYDGRESS. Vintergrønne planter gjør hagen vakker hele året og spesielt i vinterhalvåret vil de gi deg et lunt og hyggelig hagemiljø. Bambus er en eksotisk plante som i de siste tiårene har blitt et vanlig innslag også i norske hager og anlegg. Den er vakker og vintergrønn og har med sin myke form stor prydverdi. Bambus kan plantes enkeltvis, to eller flere i sammen og den er også kjempeflott til hekk.


Ved nyplanting bør du altså være forsiktig med gjødslingen. Tar du i for mye gjødsel kan røttene brenne fordi det blir for sterkt for. Selv er jeg hekta på prydgress og bruker de over alt og må ha minst en i alle bed. Der prydgress skal flyte i mellom stauder i store grupper. For første gang i fjor, har jeg nå brukt prydgress på en helt annen måte og har laget ett meter langt prærieinspirert rabatt.


Litt som på bilde over som er tatt i Wisley Garden, Surrey i England. De har karakter og er vakre og interessante å se på hele vekstsesongen, og vel så det! Jeg syns de er på sitt flotteste nå på ettersommeren, når gresset vaier og rasler i vinden og skaper liv i hagen. Sukkulenten Sempervivum, en takløk med eviggrønn rosett, trives i veldrenert jord som kan være alt fra tørr og mager til ganske næringsrik. Betongheller fra Steinhandel.


Til en stilren hage som skal kunne nytes uten stadig vedlikehol er prydgress , sukkulenter og bambus gode plantevalg. Det har en frisk farge og er tett og frodig uten å ta overhånd. Unntaket er Carex muskingumensis, palmestarr. Vokser i klumper, og selvsår seg moderat.


Prydgress plantasjen

Palmestarr har små krav, men vil gjerne ha fuktighet og litt sol. Og så er den temmelig hardfør, noe som desverre ikke er tilfelllet med mange prydgress. Vi forbinder lyden av svaiende gress-strå med harmoni, ro, og begrenset bruk av farger.


Fagerrørkvein ‘Overdam’ har den klassiske stramme formen, men passer like godt i en urban minimalistisk hage som i en blandet frodig rabatt. Send inn bestilling på e-post. Se under Postordre i menyen hos Nautesund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg