mandag 22. desember 2014

Garving av saueskinn

Garving av saueskinn

Oppdag vårt store utvalg av saueskinn. Ulike varianter og størrelser! Fantastisk deilige saueskinn! I dag med ein årsproduksjon på over 80. Salting av skinnene er første ledd i beredningen.


Garving av saueskinn

Det må gjøres straks. Jeg synes garving er uhyre spennende. Lotta Rahme har skrevet en bok om garving av skinn, Skinngarvning och beredning med traditionella metoder, og en spesielt om garving av fiskeskinn, Fiskskinn. Garvning och sõmnad. Da skulle du være klar til garving ? Alungarving egner seg best til skinn som skal brukes innendørs.


OPPSKRIFTEN Til ett ( saueskinn ) trengs det: 5. Prosessen og behandlingen våre saueskinn er gjennom er trygg for både barn og voksne. Alun fåes kjøpt på Apoteket. Alle midler som brukes i garving og etterbehandling, oppfyller viktige EU-direktiver om miljøvern og beskyttelse Islanske saueskinn.


Viktig at saueskinn ikke vaskes eller legges rett på fuktig overflate som f. For meg var det også viktig at skinnet var behandlet på mest mulig naturlig måte, og ikke med skumle kjemikalier. Vi vil gjerne i denne forbindelse presisere at soveskinn inneholder lanolin (ullfett) også etter rensing og garving , og er av den grunn nærmest selvrensende og trenger sjelden vask. Lufting og banking er ofte tilstrekkelig.


Avhengig av renseprosessene ved garving vil ulike metoder fjerne mer eller mindre av dette ullfettet. Pris på garving er avhengig av antall skinn, jo større kvanta, det billigere blir det. Hårlengden varierer fra 8- cm. Finnes i alle mulige gråsjateringer, alt fra helt.


Går du på jakt og vil ha et skinn som jakttrofé på veggen? Saueskinn med veldig myk krøllete ull, hvor mye krøller varierer veldig. Har du kommet over et ihjelkjørt dyr med et pent skinn?


Eller har du slaktet sauer? Vi bereder skinn for alle, ett eller mange. Skinnet bøyer seg litt i kantene men det er veldig behagelig å sitte på.


Garving av saueskinn

Oppskriften på garving av skinn finner du i denne bloggposten. Salg av skinn, pels, spenner, halvfabrikata, verktøy og tilbehør her på Leather House nettstedet eller i vår butikk på Rundetårn i København. Vedlagt ligger litt informasjon om beredning av skinn hos Donnia Skinn AB.


Prisene er oppgitt i svenske kroner og gjelder sending av skinn med pelsaulagets. Dyreskinnene du finner hos JYSK kommer fra slaktede dyr, det vil si dyr som allerede skulle slaktes. Med andre ord blir ingen dyr slaktet kun for skinnets del.


For å skåne naturen, skal alle produkter vi bruker være nedbrytbare. Vi har masse saueskinn og lammeskinn inne for salg. Ta kontakt for informasjon og bilder.


Vi venter inn et stort parti med skinn som er inne til garving hos Roars Pelsindustri nå. De ligger i parti og er i mange flotte farger. De er ventet inn i slutten av november :) Våre saueskinn er fra vikingsauerasen Gammalnorsk Spælsau. Produksjonsprosessen ved garving av skinn.


Garving av saueskinn

Småskader som ikke er synlige kan føre til at skinnet revner ved garving og dermed blir kassert. Geiteskinn kan brukes til forskjellige formål, avhengig av garvemetode. Skinn av voksen geit har sterkere narv og fastere struktur, og er mindre strekkbart enn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg