fredag 12. desember 2014

Hvordan rydde huset effektivt

Er huset svært uorganisert og rotete når du setter igang, er det viktig å dele opp ryddingen i mindre deler for ikke å føle at oppgaven er uoverkommelig. En fin metode å gjøre dette på er å rydde kun et rom pr. Eventuelt kan du bruke stoppeklokke og rydde i f. Våre beste tips til effektiv rydding – slik får du ryddig hjem i en fei!


Et ryddig hjem kan ha større betydning for din trivsel enn du tror. Marie Kondo har presenterer en effektiv metode for å bli kvitt ting, og for å holde det ryddig.

Jeg tror hun dekker et enormt behov hos oss lesere, sier Hagen. Rot gir ofte overforbruk. Januar er måneden for å rydde opp, få system i rotet og innarbeide rutiner som gjør at man kan unngå at huset konstant ser ut som en slagmark og ingen finner tingene sine når man trenger dem. Når tidsnøden er størst, er det som oftest vi voksne som ender opp med å rydde barnerommet.


Men det kan være smart å aktivisere barna også til å rydde rommet sitt når det skal tas i en fei, mener ryddeeksperten: – Når man skal få med barn på rydding, er det viktig å huske at det å rydde skal være lystbetont og morsomt. I dette huset er det ingenting som haster. Hun skriver: Sannheten er () at mennesker flest ikke er eksperter på rydding. Kort tid etter at man har ryddet, er alt et eneste stort rot igjen.


De tingene vil faktisk oppleves som mye mer.

Når det føles ut som alt flyter rundt i huset , anbefaler tobarnsmoren å prøve moppetrikset. Mitt morsomste ryddetips er moppetrikset. Vi har snakket med Stig Ronander, fagsjef for renhold i ISS, som har noen gode tips til hvordan du mest mulig effektivt kan gjøre huset rent til helgen.


Sasaki er i 30-årene og lever alene i Tokyo. For noen år siden fikk han nok. Som så mange andre ble han vitne til et hjem der eiendelene fylte stadig flere kvadratmeter. Eller kanskje ikke, og du lurer litt på hvordan det er mulig? Ryddige folk har vel ikke så mye mer tid enn oss andre?


Hemmeligheten er ifølge PopSugar å få inn gode rutiner i løpet av dagen. Slik at du slipper skippertak-metoden, og kan unngå at det å rydde hele huset faktisk blir en stor arbeidsoppgave som må utføres. For å kunne vaske så raskt og effektivt som mulig, er det viktig at huset er ryddig før du går i gang. Hvis du skal vaske rundt rot som flyter over alt, blir det verken spesielt effektiv vasking eller spesielt rent.


Ha med deg en listebok overalt, der du skribler ned ideer, to-do-lister og huskelister. Hvis du skriver ned det du tenker på, vil du mer sannsynlig følge det opp. Skriv opp at du skal på Fretex med en pose klær, på gjenbruksstasjonen med de gamle møblene, en liste over hva du vil ha gjort i huset på tirsdag og så videre.


Visualiser målet du har satt deg. Kanskje er det å rydde sånn at du får vasket gulvet igjen, eller å tømme et skap du trenger å bruke til noe annet. Aldri begynn på noe som helst uten å ha satt et mål.

Herreminhatt, lister! Gunn Kari (51) sykmeldte seg i tre dager for å rydde hjemme BEDRING: Som 24-åring hadde Gunn Kari Fjæren Kverne det så rotete hjemme at hun stadig lette etter tingene sine. Nå er hun mest opptatt av at tingene skal ha sin faste plass, og at det ikke skal bli for mye av det gode. Jeg er dessverre ikke husmor-anlagt og orker ikke å tilbringe all fritid hele kvelden på å rydde og vaske.


Miljøbilen AS bistår deg med tømming av dødsbo. Vårt fokus er respekt for de eiendelene som er igjen i et hjem etter et langt liv. Da slipper du å måtte rydde før du skal gjøre rent, noe som vil effektivisere rengjøringen.


Så lenge du tørker opp flekker og søl fra gulvet med én gang, vil det ikke være nødvendig å vaske gulvet så ofte. Du kjenner det sikkert godt. Du har et rom i hjemmet, hvor det samler seg all slags ting og tang, fra resten av huset. Her får du gode råd som hjelper deg med å få styr på rotet, en gang for alle. Du skal organisere, du skal ha tid og ikke minst du skal ha lyst og motivasjonen på plass.


På nettstedet Good Housekeeping listes det opp ni vaner som de som nesten aldri må vaske eller rydde huset har. Så kanskje vi alle kan plukke opp et tips eller fem og slippe storrengjøringen for alltid fra og med NÅ? De rydder bort klærne sine hver kveld Ikke la det ligge og slenge på soverommet!


Det kan du også klare!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg