onsdag 10. desember 2014

Maling utendørs vinter

Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her! Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Alltid stort utvalg og god service. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Maling utendørs vinter

Rask levering og super service! La veggen få et par timer i sola før du maler slik at overflaten har grei temperatur og er tørr og fin. Om du ikke har lange nok perioder med tørt og mildt vær, er det ikke anbefalt å male huset om vinteren. Fersk maling som utsettes for regnvann får stygge skjolder, og en vanntynnet maling kan i verste fall renne av veggen. Må du likevel male når det er utrygt for regn, kan du skjerme veggen ved å henge en presenning utenpå stillaset, eller ned fra taket dersom det stikker litt utenfor veggen.


Beis gir mer spill og liv i panelet, og brukes ofte på nybygg og hytter. Mens både dekkbeis og maling er heldekkende, er beis transparent, og du ser treverket gjennom. Fordelen med å velge maling er at den er tykkere, og holder i flere år. Start planleggingen mens det fortsatt er vinter og grått. Velger du dekkbeis bør du gå for en som er vannbasert, mener Lysåker.


Her har vi samlet en oversikt over råd i forbindelse med maling utendørs der du har ulike utgangspunkt. Kjøp via vår store webshop. Følg produsentens anbefalinger. Hos oss får du god utemaling som tåler all slags vær og vind. Alle ekspertene er enige om at det er helt essensielt å være oppdatert på værmeldingen dersom du skal male eller beise utendørs nå.


Værmeldingen bør sjekkes både med tanke på temperatur og fuktighet. Se utvalget av maling. Myten om at vannbasert maling er en god ting til treverk utendørs , lever i beste velgående. Forrige gang man prøvde dette vannstuntet ble skandalen så stor at Jotun ville gått dundrende konkurs hvis saksøkerne hadde fått medhold i sine opplagt rettmessige krav.


De nye og moderne vanntynnede malingene skal ikke brukes når det er kaldere enn pluss fem grader ute. Dersom det blir stående dugg på beis eller maling , vil det tørke sent, og fasaden kan bli mattere og skjoldet, forklarer Røneid. Et produkt som Optimal er blitt rekomponert flere ganger. Luftfuktigheten utendørs kan i fuktig vær komme nær 1prosent. Hans råd er derfor å avslutte maleøkten tidlig på dagen, så malingen rekker å tørke litt før dugget siger på utover ettermiddagen og kvelden.


Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Bredt utvalg og rask levering! Det finns mange, både eldre og nye, vakre trehus i Norden.


Maling utendørs vinter

Bruk maling og farge for å bevare klassiske detaljer, og løft fram husets opprinnelige skjønnhet, eller for å skape et mer moderne uttrykk. Klær, sko, ryggsekker og mye mer. Med riktig maling og verktøy kan du oppnå et personlig resultat som holder lenge.


Oljebasert maling tåler mindre enn vannbasert maling. Traditional er derimot en god maling til meget bra pris. Tinova Exterior er vannbasert akrylmaling fra Nordsjö. Man kan male mye nærmere kvelden uten å være redd for at hele veggen blir matt pga dugg. Og man kan kjapt male mellom regnbygene om regnet ikke slår inn på veggen da.


Det er mulig å male en utvendig hele vinteren - hvis du bor i Florida. Mens male eksteriører i vinter tid blir umulig når snøen faller og temperaturer dukkert under frysepunktet , noen nye maling som kan brukes ved lavere temperaturer eller når det er forestående regn tillate malere å forlenge maleriet sesongen. Hvite hus er lekkert, men de krever også vedlikehold og jevnlig vask for å holde seg vakre og hvite.


Jotun har derfor lansert OPTIMAL OptiWhite, en selvrensende maling som er utviklet spesielt for hvite hus. Platene er nemlig svært slitesterke og holdbare. Siden det er en stor jobb å fjerne eternittplatene, velger noen å male dem istedenfor.


Maling utendørs vinter

Vi leverer fluoriserende merkespray til bygg- og anlegg, og flouriserende spraylakk, maling og tape for sikkerhetsmerking. Allbäcks linoljemaling er ferdig til bruk på boks, og skal ikke tynnes ekstra hverken med linolje eller terpentin, men males med samme maling i alle strøk. Til utendørs bruk tilsetter man imidlertid zinkhvit maling i blandingsforholdet 2dl sink til liter maling eller liter sink til liter, for å hindre svartsoppoppvekst. Det er viktig at utebasseng bygges for å vare i norske værforhold og temperaturer. Eternitt skal i utgangspunktet være vedlikeholdsfritt, men mange av oss ønsker jo likevel litt variasjon, og da er ofte noen strøk maling løsningen.


Du kan bestille utendørs svømmebasseng i ulike utførelser, størrelser og former. Vi skiller mellom flere typer basseng med ulike overflatealternativer: basseng med PVC-duk, fliser, bassengpuss, maling eller bare betong. Skal du male eller beise huset, må det vaskes på forhånd.


Slurv gir dårlig vedheft og grobunn for sopp og alger. Her er alt du trenger å vite for å bli en ekspert på maling av hus! En lang og mørk vinter er forbi, og det er på tide å begynne å planlegge vedlikehold av uterommet.


Hos MAXBO finner du murmaling med god dekkevne fra Jotun og Harmoni. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.


Jotun Visir Oljegrunning brukes som grunning før beising av bart treverk utendørs , både på nytt og værslitt treverk. Den sørger for god heft til toppstrøket og beskyttelse mot råte og svertesopper. Produktet anbefales dessuten i den kalde årstiden som grunning under maling og dekkbeis.


Kledning ferdigmalt med Jotun- maling ,. Byggmax Trelim Ute er et hurtigtørkende fuktbestandig trelim for innendørs- og utendørs bruk. Arbeidsbeskrivelse Flatene må være rene, tørre og fri for olje og fett. Bruksområder Trelim Ute fungerer utmerket ved liming der det kreves en viss fuktbestandighet for eksempel til møbler, benkeplater, karmer osv. Fuktkvoten i treet bør være. Klare (upigmenterte) behandlinger som olje og lakk beskytter ikke mot lysnedbryting.


En viss beskyttelse kan oppnås ved tilsetning av UV-absorbere, men effekten blir likevel ikke så god som for pigmenterte systemer. Bassenger, kjemi og alt av utstyr til ditt basseng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg