onsdag 10. desember 2014

Male gamle vinduer indvendig

Male gamle vinduer indvendig

Vi leverer noen av markedets beste vinduer til svært gode priser. Fakturabetaling eller handlekonto? Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig.


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute. Det kan være vanskelig å male gamle vinduer – men bare dersom du har ventet for lenge. Begynner du i tide, er det lett. Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut. Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke.


Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist. Maskeringsblad kan også være et praktisk hjelpemiddel.


Sjekk først tilstanden på vinduet. Er det tegn til fuktskader og råte, må kanskje enkelte bygningsdeler skiftes først. Bruk spesialmaling for vinduer og dører.


Da får du den beste beskyttelsen og en maling som ikke klistrer. Undtagelsen kan være fabriksproducerede vinduer fra de seneste årtier, hvor nogle er forkert grundet eller slet ikke grundet, inden de blev lakeret. Her kan det være nødvendigt at slibe hele vinduet ned til rent træ. Hvis træet er mørt eller angrebet af begyndende rå skal du også slibe ned til friskt træ. Du trenger: Skarp kniv eller baufilblad til å skjære gjennom gamle malingslag, gummihammer eller annen hammer og en trelist.


I gamle hus er det ofte vanskelig å åpne vinduene. Rammene kan være malt igjen. Noen vinduer er ikke ment å åpnes, og er festet med spiker til karmen. Disse spikrene kan du kappe med baufil. Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål.


Male hus og gamle vinduer utvendig. Når du skal male lister er det viktig å bruke en maling med god evne til å stå i mot fingerfett. Oslo, Asker, Bærum, Røyken, Hurum,. Når treverket er oljet, kan en legge vinduskitt i sprekkene og deretter male.


Ta vare på gamle vinduer som det er mulig å reparere. Restaurer de gamle vinduene selv, fremgangsmåte tips og råd. Når du kan foreslå en akrylmaling (Jotun Interiør Tre, som er difusjons åpen), inv. Innvendig treverk bør males om vinteren, fordi det da er tørrest og treverket har trukket seg sammen.


Det er best å male når det er kaldt ute og kunstig oppvarming inne, sier malermester Terje Ringdal. Han anbefaler å male panelet i februar-mars for å minske risikoen for krympesprekker. Mange oplever en bedre holdbarhed ved at bruge linoliemaling, og det kan også bruges på de gamle vinduer , som gerne skulle holde nogle år endnu. Tidspunktet for en opfriskning af dine vinduer er heller ikke helt ligegyldigt.


Det er vigtigt at du ikke fuldføre arbejdet i høj solskin på en sommerdag, eller på en fugtig forårsdag. Jeg var så dum at jeg leide inn et par polakker for å male vinduene i huset mitt. De brukte dager på å maskere vinduene før de begynnte å male.


Problemet var det at de fikk betalt og forsvant før malingen var tørr så jeg skulle rive av maskeringen på små rutede vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg