mandag 30. mars 2015

Gipsplater på vaskerom

Har et vaskerom på ca 6-kvm hvor gulv er flislagt med varmekabler. Det er lagt smal en flisrad nederst på vegg. Veggene er ubehandlede gipsplater , som kun er sparklet og pusset ned. På vaskerommet skal det stå en 2liters vv bereder, vaskemaskin og eventuelt tørketrommel, samt et vaskekar og ellers garderobeskap. Kartongkledde gipsplater tåler ikke fuktighet, og blir de våte, gir det raskt grobunn for sopp.


Det kan få fatale konsekvenser for innemiljøet.

Man kan bruke standard sponplate som underlag i tørre soner i våtrom og under membran på golv og vegg dersom man ikke har overflate av fliser eller et malingssystem”. På grunn av små fuktbevegelser er platene egnet som underlag for. Kan man bare male rett på gipsplater f. BVN er utviklet av bransjen selv ved Fagrådet for. Plate med en kjerne av gips med syntetisk duk på for og bakside.


Der defineres ba dusjrom og vaskerom som våtrom, og på våtrom skal vannskadesikkerheten ivaretas. I praksis betyr dette i de aller fleste tilfeller at du på et vaskerom må ha sluk, gulv med fall mot sluk og våtromsmembran som sikrer skade på omkringliggende bygningsmasse, sier Karlsen. Platene egner seg godt for bruk på vaskerom , grovkjøkken og andre rom i huset, hvor det er høy fuktighet (klimaklasse 2).


De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel bad.

Arbors Spesial Fuktbestandige, ferdigmalte plater for tak og vegg er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det stilles krav til fuktbestandige materialer. Finnes det krav som sier at det må være membran e. Gips på bad og andre alternativer har sikkert vært diskutert før men fant ikke noe som passet helt til mine vurderinger og mye veldig gamle tråder. Samanlikna med våtromsbelegg (vinyl) er det meir tungvindt og dyrare å legge, det er tyngre å halde reint og viss du ikkje har golvvarme er det kaldt å gå på.


Her på disse sidene har vi samlet en rekke gjør det selv-veiledninger som guider deg sikkert gjennom arbeidet med gipsplater. Gipsplater er enkle å arbeide med og finnes i flere varianter. LES OGSÅ: Montering av gipsplater. Priser på gipsplater.


Kapping av gipsplater gjøres enklest ved hjelp av en stållinjal og en skarp kniv. Sørg for å skjære gjennom hele papplaget slik at gipskjernen ikke skades. Deretter banker du skiven lett mot en bordkant og avslutter ved å skjære gjennom kartongen på baksiden.


Puss til kanten med sandpapir eller gipsrasp ved behov. Kan også benyttes på gipsplater - som f. Legg ut gipsplatebiter el. Kontroller løpende at platene står i lodd og flukter med hverandre ved å foreta etterjustering etter noen minutter. Gipsplatene benyttes også for å få bedre lydisolering og i brannskillevegger.


Har du tenkt å lagre platene over tid skal du passe på at de ligger flatt og fuktfritt. Denne anvisningen beskriver montering av bygningsplater av gips, spon eller trefiber på vegger og i himling i tørre rom. Her finner du alt av sponplater, kryssfiner, trefiberplater, gipsplater og sementbaserte plater.

For forbruker og proff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg