fredag 27. mars 2015

Maling av vegger

Maling av vegger

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av vegger

Gå lett over veggen med fint slipepapir, og støvsug eller tørk av grundig for støv. Deretter maler du ett eller to strøk avhengig av dekkevnen. Men i motsetning til platevegger og andre store ubrutte flater, skal panel males i full lengde, og helst ikke mer enn to–tre bord om gangen.


Før du maler må det gjøres rent. Ved maling av vegger er det nemlig helt avgjørende at veggene er rene og fettfrie, ellers vil ikke malingen sette seg ordentlig. Fjern alt spindelvev, støv, fett og vask veggene med grunnrens. IFITV: Mal tofarget vegg med utvisket linje 27. Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene.


På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA- maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling , bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. På samme måte som rengjøring med tørrmopp, vil det forenkle jobben betraktelig å bruke et forlengerskaft. Bruker du LADY Pure Color som er en helt matt maling , vil du dempe alle forstyrrende reflekser rundt skjermen og få et perfekt utgangspunkt for et godt bilde.


Mange synes at TV ‘en får alt for stor oppmerksomhet mot en lys vegg. Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Her en en prisoversikt for bygge- og renoveringsarbeidene: maling av tak, bygge terrasse pris, maling av tak,.


Maling av vegger

Flislegging av vegger x 10: 7kr per kvm. Er egnet for både listverk, dører, vinduer og møbler. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket. Stol fra Lotta Agaton.


Fargeeksperten tipser: Slik velger du riktig veggfarge! Fargevalg kan by på hodebry for de fleste. Mange av oss har sikkert opplevd at det ikke ble helt slik vi hadde sett for oss. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Med vannbasert maling kan du nemlig male to strøk på to timer.


Maling av vegger

Vinduskarmer og dørkarmer må males med en spesiell maling beregnet for tre-detaljer. Det krever et godt forarbei for maling på et løst underlag faller av igjen, og maling på et ujevnt underlag blir aldri pent. Det enkleste er å male veggen. Men når du har bunnen i orden, krever det kun litt kunnskap om noen grunnleggende teknikker for å få et flott resultat. Her kan du lese mer om maling av vegger.


Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler Bruk verneutstyr – briller og hansker Lukk alle vinduer Lukk ventiler på vegg og i vinduene Skal du male etter du har vasket – husk å la veggen tørke ordentlig først Får du hjelp av naboen, husk å kjøpe noe godt til pausen! Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge.


For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Start øverst på veggen , i et hjørne mot taket. Påfør sparkelmasse ned mot midten av veggen. Gå over med en bred sparkelspade og sørg for at sparkelmassen ligger så tynt som mulig. Vent til massen tørker, puss over og gjenta til veggen er slett. Har du treverk på deler av veggen , slik som panel, burde du kanskje lakkere den for å bedre holdbarheten og holde fukten ute.


Vi har også platemateriell hvis du vil legge plater over den gamle veggen før du maler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg