mandag 18. mai 2015

Fjerne terrassebeis

Merkevarene til lave priser. FIN TERRASSE: Morten Fehn hos Jordan bruker en terrasserens i to trinn når han skal fjerne den gamle beisen. Kraftig rensemiddel med blekeeffekt til tidligere behandlede terrassegulv og hagemøbler. Dette gir totalt kortere skylleti samt sikrer riktig farge og jevn innfarging.


Jeg ønsker å beise med terrassebeis , men er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg enklest mulig blir kvitt det gamle underlaget? Eller er det noen som har prøvd dette og kan si litt om det?

Jeg ser for meg at det er en møysommelig job. Velger du vannbasert, er det viktig at du etter hver hver tredje eller fjerde lengde låser rullen og tørker over for å fjerne overskytende beis. Med oljebasert terrassebeis trenger du ikke å tørke av overskytende beis, men det anbefales å etterstryke når man ruller for å få et pent og jevnt resultat.


Det er rart hvordan en kan se seg blind på noe, og når en plutselig oppdager det, så forstår en ikke hvordan en har klart å unngå å legge merke til det tidligere. Mange gjør det vanskeligere enn nødvendig, ved å velge produkter det er tungt å jobbe me eller produkter som trenger flere strøk. Det finnes mange ulike produkter for behandling av terrassen på markedet.


Tidligere behandlet treverk rengjøres med terrassefornyer eller terrasserens. Dette gir et vakkert spill i fargene, men vil slites raskere der det er manglende inntrengning i treverket.

Unngå påføring i fuktig vær og ved lave temperaturer. Beisen må være tørr før den utsettes for fukt. Terrassebeis påføres. Hvorfor er det viktig å vente til treverket er tørt?


Fordi vått treverk ikke trekker til seg verken beis eller olje på riktig måte, og du kan ende opp med å låse inne fuktigheten i treverket. Fuktig treverk kan råtne etter en stund og hensikten med terrasseolje eller terrassebeis er nettopp å hindre dette. Slik så terrassen ut før vi fjernet terrassebeis. Vår terrasse hadde behov for en skikkelig rens og ny beis. Advarer mot høytrykkspyler på terrassen Vi dro til Carlsen Fritzøe for å handle inn materiell.


Før du kjøper beis, bør du tenke over hvilken farge som passer til huset. Fargekartet har et bredt utvalg av beisfarger i gylne, grå, lyse og mørke nyanser. Et godt utgangspunkt er å se på hovedfargen på huset og velge noe som står i stil med det. Også detaljene spiller inn. Fargevariasjonene er noe større med beisen, og beisen er omtrent like tyntflytende som oljen.


Den store fordelen med beisen er at den varer lengre enn olja. Om du beiser eller oljer så skal du alltid påføre et par lag, det første laget må naturligvis være skikkelig tørket først. Jeg har en terrasse i impregnert treverk på ca kvm, som har vært behandlet med terrassebeis.

Denne var av en farge kalt honning, men ble mer som mørk brun. Etter noen år er nå beisen såpass slitt at terrassen må behandles på nytt, og jeg hadde tenkt å fjerne den gamle beisen, og beise den på nytt i en lysere farge (lys grå). Nå vil jeg fjerne den! Problemet er underlaget, det flasser noe jævlig med gammelbeis, har prøvd å skrape og koste det vekk men er vanskelig å fjerne alt.


Hvis jeg nå smører terrasserens over og lar høytrykkspylen gjøre resten, MÅ alt gammelbeis fjernes før man beiser på nytt? Jeg tar utgangspunkt i terrasse og platting av trykkimpregnert tre, det er nok det de fleste av oss har her i landet. Da bør du gjøre det til en regel å vaske den hver vår for å fjerne skitt og støv, anbefaler Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI). EKSPERT: Bjørg Owren ved IFI. Ved påføring av terrassebeis , er det viktig å følge anbefalingen fra produsenten.


Vask godt før påføring, eventuelt bruk terrassebeis -fjerner for å fjerne gammel behandling. Vedlikehold gjennom året. Uansett om du velger beis, olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg