mandag 18. mai 2015

Inspirasjon hage skråning

Inspirasjon hage skråning

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Med sver og er derfor egnet også på tykke grener. Når mørket slår inn, slår denne seg på. Drives ene og alene på solcelle.


Inspirasjon hage skråning

Skal du planlegge din egen hage eller trenger du inspirasjon til hvordan du kan gjøre mer ut av hagen du allerede har. Jeg er landskapsarkitekt og blogger om min egen hage og andre hager som inspirerer meg. For mange er et slik bratt område i hagen noe man strever med å få pent. Frustrasjonen kan du enkelt snu til glede, når du oppdager hvilke spennende muligheter nivåforskjeller i hagen faktisk gir.


Utvalget av planter som kan brukes i skråning er stort og det finnes sorter for både tørre og solrike, nordvendte og for skyggefulle skråninger. En velstelt og dekorativ skråning i hagen , ja takk, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal gå frem for å få et vellykket resultat. Skråninger kan ofte by på utfordringer som mye ugress og lite stabil jor men tar du jobben har du samtidig et flott areal for lettstelte planter, eller en skråning som kan egne seg ypperlig for frukt- og bærdyrking. En hagemur kan være så mangt. Den kan støtte opp en skråning , eller danne en vakker ramme rundt hagen.


I noen tilfeller kan den også kante et bed. Uansett finnes det mange muligheter og ulike typer materialer. Det kan også være at du ønsker å gjøre noe med grønnsakshagen, slik at du kan komme i gang med å plante squash, poteter, jordbær eller spinat. Hagen byr på utallige muligheter og her får du inspirasjon gjennom flotte hagebilder. I de fleste hager finnes det en skråning.


For mange blir skråningen en utfordring fordi den enten er for bratt, fylt med ugress og stein, eller ganske enkelt grå og kjedelig. Men fortvil ikke – du kan forvandle en trist og ustelt skråning til et nydelig blikkfang ved å gjøre noen enkle grep. Her gir vi deg tipsene. Grunnet den flokete veksten kan de også vær vanskelige å vedlikeholde.


Finn inspirasjon fra noen utvalgte prosjekter ang. I en svak skråning mot sy med sol fra morgen til kvel burde forholdene ligge godt til rette for en hyggelig og frodig hage. Dessverre hadde sultne oldenborrer inntatt hagen , og etter en innbitt, men forgjeves kamp valgte huseieren å gi opp. Hun kontaktet anleggsgartner Gunlaug Riis Aakerholt i Sandefjord for å få eksperthjelp til å lage en vedlikeholdsfri hage.


Stein og mur i hage og park. Natursteinsmur mellom vei og skråning. Kraftig natursteinsmur i vakkert mønster. Inspirasjon hage skråning. Riktig duk kan redde hagen og gårdsplassen din.


Inspirasjon hage skråning

Da vil min skråning koste nær 20. Hagevandre samler inntrykk og inspirasjon. Idyll fra øverste dam om. Bilderesultat for hage inspirasjon skråning. Har du fått ny hage og er helt grønn?


Lenger ned i rekka har de store, fine hager , og jeg kjenner at jeg har fryktelig lyst til å få gjort noe med den skråninga sånn at vi faktisk kan la. Har fått en hageplan fra en hagearkitekt, men den ble laget før terrenget var endelig. Overført til hage , er dette et perfekt utvalg til skråning når målet er en. Oasen Hageland skal være et inspirerende. Sedummatter til skråning blir stadig mer populært, fortalte Jostein oss.


Og det kan vi godt forstå hvorfor. Når alle plantene er vokst sammen i en matte, er det mye enklere å få dem til å sitte. Du vil motta en epost med dine brukerdetaljer etter du har fylt ut din registrerte epost.


E-planter er sikre, gode valg Velger du en E-plante og følger anbefalt planteavstand for valgte planter, samt følger opp med stell de første par årene, premieres du med en frodig lettstelt skråning etter 2-år og i mange år framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg