mandag 4. mai 2015

Sove i rom etter maling

Er det noen som vet hvor lang tid man bør vente for å kunne sove i et nylig malt rom med vannbasert maling ? Det er snakk om et lite soverom på ca kvm. Se inspirerende bilder av soverom og finn de rette produktene. Rommet mitt ble malt idag med vannbasert maling , men vinduskarmen ble malt med oljebasert.


Nå har jeg ingen andre valg enn å sove her inne, men jeg kjenner jeg blir skikkelig dårlig av lukten.

Og så er jeg redd for at jeg skal ta skade av det, fordi oljebasert maling inneholder en del løsemiddel. Men, det kan gjøre det litt vanskeligere å sove om nettene. Med mørkeleggingsgardiner er lyset derimot ikke noe problem.


Flere lag med gardiner ser både fint ut, og hjelper også med å stenge varmen ute og sørge for et svalt og mørkt soverom. Jeg vil anbefale en matt maling til dette prosjektet. Jo mattere malingen er, jo mindre synlig blir strukturene i underlaget, sier Martin Skogsta salgsleder for maling på Maxbo Stormarked Vækerø.


Valget falt dermed på Lady Pure Color fra Jotun, i fargen Oslo, med glansgrad matt.

Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Generelt anbefaler vi å vente i to dager, hvis mulig, med å flytte inn i et nymalt rom. Viktig med god ventilasjon både under og etter arbeidet, og ikke for lav temperatur i rommet. Hvis du er gravid og skal male, eller er det småbarn som skal sove i rommet så les denne brosjyren utarbeidet av Sveff.


Mange slapper ekstra godt av i fargenyanser fra naturen. Det går mye i blå og grønne toner på soverommet, og gjerne de litt mørkere valørene. For mange av oss føles det godt å krype inn i en mørkere, omsluttende farge når vi skal sove.


Overgangen fra natt til dag blir kanskje også mykere i et rom med en litt mørkere farge? Maling gir fra seg mange kjemiske stoffer under og like etter påføring Mange malinger avgasser også i rel. I spesialprogrammet til serien som går på TV har Jotun bidratt med tips til farger når du skal male soverom! Se Lisbeth sine forslag til farger her. SENS er faktisk verdens mest helsevennlige maling , sier Gilde Flenstad.


I SENS-serien får du høykvalitetsprodukter til slett vegg og panel, samt takmaling og grunning. Du skal ikke være engstelig hvis du allerede har malt med slik maling , men heller unngå å male med slik maling senere i svangerskapet.

Støvtørr maling betyr minimalt me d løsemiddel i luften. Har lest et femsifret antall artikler om bipolar lidelse. Utseende har ikke vært nevnt i noen av dem. Noen som vet om det er farlig å sove i nymalte rom ? Løsemiddler eller ikke jeg bruker å bli urven eller får ont i hodet hvis det lukter for mye maling. For innendørs maling bør man alltid og uansett hvilket rom det er, velge en maling som er vanntynnet og gjerne miljømerket med svanen og EU-blomsten.


Skal man male et barnerom der barnet skal sove i rommet samme dag eller dagen etter , kan det være lurt og bruke en maling som ikke avgir avgassing eller malingslukt. Vannbasert maling avgir derimot påviselig gass i opptil (seks!) måneder, så lenge den ikke er spesialmaling. Derfor arrangeres det søvnkurs over hele Norge. Det snakkes om normal søvn, søvnregulering, døgnrytme, søvnhygiene, søvnlidelser og behandling. Spørsmålet er om noe så enkelt som fargene på soverommet kan gi bedre søvn?


Vi skal male veggene i en mørk og matt farge. Matt maling skaper fløyelseffekten og det mørke gjør at jeg sover godt. I taket bruker vi en mørk beis slik at treverket skinner igjennom.


Så på mitt soverom skal det være en avslappet og luksuriøs stemning, sier hun. Malingen er enkel å påføre og gir deg et flott rom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg