tirsdag 5. mai 2015

Hvor lenge skal oljebasert maling tørke

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy.

Se mer og kontakt oss her! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! Selv når den er tørr å ta på, har malingen ikke gjennomherdet til sin endelige hardhet.


Men det kan ta latex maling opptil en måned å kurere hardt. Selv om flatere maling tar lengre tid å tørke for å ta på, kurere de raskere enn blankere maling. Jeg har en trebåt som står på lan og jeg skal male skroget og gi den bunnsmøring.


Dekkbeis dekker, men viser likevel struktur, mens maling dekker over strukturen – og.

Han skal male huset for det er så sterk maling. Og hvor lenge isåfall må jeg holde meg vekke? Dettr er oljebasert maling som.


Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male, hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her. Hva som er best er avhengig av hvor du skal bruke malingen og hva du legger vekt på. Er lite lukt, rask tørk og stabil farge (ikke gulning) viktigst så velger du en vanntynnet maling.


Maler med oljebasert maling , drygolin extrem. Høy luftfuktighet er best. Påstrykningen trenger tid til å flyte ut og herde, sier Knutsen. Rådet gjelder enten du velger oljebasert eller vannbasert maling : Skal du oppnå den vaskbarheten og slitbarheten som produsenten lover, gjelder det å la det tørke like lenge som angitt på boksen.


Eksempel på en slik maling er Optimal. Er finish, bearbeidelighet og mulighet å rette opp sig viktigst så velger du en løsemiddeltynnet maling. Svar:TREBITT TERRASSEBEIS skal påføres i et strøk og du skal tørke av det overskytende for ikke å få filmdannelse. Når det kommer til oljemalinger fryser maleren ofte lenge før malingen.


Beisen skal ikke danne en film oppå treverket, den skal trekke inn. Hvis noe blir liggende oppå, må du tørke det av. Er en viss grense trevirke kan ha som er innafor m.

Noen som vet hvordan og hvor lenge bjørketømmer må tørke etter. Påfør Butinox Terrassebeis på rent og tørt treverk. Nøyaktig hvor lenge det bør stå avhenger litt av klimaet. Vanntynnet utendørs maling , vanlig oljebasert maling , dekkbeis og oljebeis kan en bruke om hverandre uten å være redd for at det skal skje noen. En lite advarsel, hvis du skal bruke Kraftvask (beregnet for sopp, ikke for vanlig husvask) Vindusglasset må ikke tørke (med såpe fra Kraftvask), før du spyler.


Gikk fint hos meg i alle fall, og veggene er som nymalte fortsatt. Så lenge veggen ikke er synlig våt må det være greit å male. Gjelder jo, som nevnt her, å avslutte for dagen en stund før solnedgang, for duggfelling på våt maling gir matt vegg. Mener det holder med en time eller to, men det avhenger jo også av lufttemperaturen. Treffer dråpene fersk maling blir det stygge skjolder, og bruker du vannbasert maling kan den rett og slett renne av.


Så vannbasert maling tåler regn dårligere enn oljebasert ? Det er nok en forskjell. Sjekk det som står på boksen om tørketi og ta en skikkelig prat med dem som selger deg malingen før du setter i gang. Beis-begreper Vanntynnet er riktig begrep for terrassebeisene som bruker vann som løsemiddel og alkydemulsjon eller akrylemulsjon som bindemiddel. Gjør du deg flid med å rense penslene når du er ferdig, kan du bruke dem også neste gang du skal male. Før penselen og rullen pakkes vekk, dyppes de i maling , slik at de ikke tørker til de skal brukes neste gang.


Jotun Lady har både oljemaling og vanntynnet maling , så det spørs jo hvilken maling du har malt med. Problemer kan oppstå hvis det er brukt oljebasert maling fra før (noe jeg ikke regner med det er) og bruker vannbasert på toppen. Når du skal i gang med å beise terrassen, dukker det ofte opp mange spørsmål. Hvilket produkt bør jeg velge – og hvordan gjør jeg det?


Her gir Jotuns eksperterdeg svar på spørsmål de ofte får om malejobben folk skal i gang med - om maling ,. Hvorfor skal man beise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg