onsdag 17. februar 2016

Male båt med bengalakk

FLUKT er moden for et aldri så lite skjønnhetsløft. I den forbindelse blir det snakk om å male om hele båten utvendig. Dekk og overbygg - som jo er det enkleste å male - er jeg ferdig med.


Skroget derimot er det mere styr med. Siden det også er næmere saltvann så kreves det også mye mere av grunnarbei skal det bli vellykket.

Gjenbruk er i vinden som aldri før. Oppussing av brukte møbler og gamle gjenstander er ikke bare miljøvennlig, det er også ideelt for deg som er student på budsjett. Alt kan fornyes med Quick Bengalack - og her får du noen gode tips og råd for å komme i gang.


Bengalack kan brukes rett på metall, tre og hardplast – eller rett på rust. Du kan redde gammel verktøy og eiendeler som har rusta med Bengalack og du finner det. Har tenkt male båten innvendig og utvendig.


Utvendigt plast skrog så er min erfaring at det funker fint å rulle med bengalakk el.

Denne knall røde dør er malt med Quick Bengalakk Universallakk (Interiør) i. Fremgangsmåten for å male ytterdøren er den samme som for å male boligen. Men merk at det kan variere for ulike malingstyper. Britt Frøyen Gleder meg til eg kjem heim att for då skal eg også male med. Det å kunne slippe grunning, bare male ett strøk og så være ferdig er derfor lykken for meg!


Jeg burde sikkert ha grunnet, pusset og diverse. Men med Bengalack ser jeg ut til å slippe unna! Jeg er også en stor fan av å fornye med spraymaling. De gamle trestolene du ikke vil ha inne lenger kan males med emaljelakken og settes ut isteden.


Det er en klar trend at vi går fra ”bruk og kast” til ”holdbarhet og vedlikehold” hevder Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen i en pressemelding, og foreslår å male trestolene med Bengalack i friske farger. Denne kan friskes opp med enten olje eller beis, eller du kan velge å gi denne treplaten farge med maling, forklarer Sørli. Male benkeplate i tre.


La krukkene tørke godt før du begynner å male. Hvis overflaten på krukken er veldig blank, kan du med fordel matte ned den med pussepapir. Når krukkene er rengjort, evt.


Tenk deg et kjøkken med sjakkmønstret marmorgulv og et knall rødt kjøleskap.

Eller et helt hvitt kjøkken med et kjøleskap i syrlig grønn. Les også: Nytt kjøkken med spray. Fargerike kjøleskap er tilbake på moten og gir liv og varme til kjøkkenet ditt. La fargen fra kjøleskapet gå igjen i detaljene i interiøret så får du en. Jeg regner med at det er lakkert furu, er det ikke ekte tre er det bare å rubbe over med sandpapir og male med oljemaling som du bruker til vinduskarmer.


Men spør fargehandleren, de vet hva som skal til. Mulig du kan kjøpe en plansliper til 3kroner for å fjerne evt. Jeg vil fraråde bengalakk ! Har en Cat 2som jeg lakkerte med bengalakk , cat fargekode.


Den ble veldig fin med en gang, men den står ute i vær og vind hele året - noe som har gjort at lakken har falmet noe veldig! Lakk og maling var nok bedre før, da det var skikkelige stoffer i den. Velger du også å male kjøkkenveggen bak kjøkkenbenken, som er ekstra utsatt for søl, bør du i tillegg gå for en veggmaling som er lett å vaske, for eksempel Lady Easy Clean.


Vi anbefaler uansett at du snakker med fargehandel eller byggevarehuset ditt, slik at du får en maling som er egnet til akkurat ditt underlag. Litt planlegging og fantasi, så kan vi skape magi med farger. Vi kan alle trenge en munter og fargerik velkomst når høsten nærmer seg med stormskritt. Da kan det være en idé å male inngangsdøren i en sprek farge.


Kanskje har malingen begynt å flasse og døren ser slitt og matt ut. Er det løs maling eller tilløp til rust - børst over med en stålbørste. Børst bort alt løst støv. Grunn alle flater med en spesialgrunning, beregnet på metall. Sørg for å sjekke med forhandler at den tåler varme, dersom du skal male komfyr eller oppvaskmaskin.


Mal to strøk med bengalakk , eller annen emaljelakk - eller spraymal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg