mandag 15. februar 2016

Maling av grunnmur

Maling av grunnmur

På utkikk etter utemaling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Elastisk, akrylbasert betongmaling. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Velkommen til Kensaq.


Maling av grunnmur

Finn maling av grunnmur i dag! Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling , slik som akrylmaling for mur. Har du derimot en grunnmur full av sprekker, skader, flass, sopp eller mosevekster, hjelper det ikke at huset ellers er vakkert og nymalt – grunnmuren ødelegger og trekker hele inntrykket ned.


En pen grunnmur i en vakker farge skaper en helhet og løfter totalinntrykket av huset. En av de vanligste feilene folk gjør med slik mur, er å male den med akrylmaling, sier Paulsson. Nesten alle private bruker akrylmaling på grunnmuren, med det resultatet at malingen flasser etter kort tid. Akrylmaling er en tett maling som puster for dårlig på en grunnmur.


Underlaget skal være rent, fast og tørt. Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes. Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling.


Etter beskrivelsen av ITWs innsats sitter malingen så fast at noen som helst form for håndholdt skrape ikke vil være noe hjelp i. Det stemmer overens med min erfaring med å pusse av maling fra mur, vet ikke om noen bedre løsning enn vinkelsliperstålbørste (og ja, vernebriller er veldig lurt ved bruk av slik en!). Vask hele veggen med Jotun 2-i-Kraftvask og Soppfjerner, før du fjerner løs maling med stålbørste. Dersom du har noen ujevnheter i muren, bør du først male med JOTUN DryTech Murfiller Filleren skal villstrykes med pensel.


Maling av grunnmur

Maling på ubehandlet mur. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Slik får du det til i fire trinn: Du må rengjøre muren.


Du kan for eksempel bruke Flügger Facade Clean eller andre rengjøringsmidler egnet for mur. Påfør mugg- og soppdreper og la stå i 3-dager før flaten overmales. Midlet skal ikke skylles vekk. Plastikk er langt fra fantastisk på mur. Skal du unngå å kvele pussen, må det hardere og mindre.


Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling , slik som en akrylmaling for mur. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! På murfasader og grunnmur , er det svært viktig å bruke riktig type maling. Er muren lagd av Leca blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikatmaling eller silikonmaling være best egnet. Fuktighet fører til direkte skader i mørtel og maling på grunnmur og kjeller.


Fukt øker dessuten faren for andre skader som jordsig og telehiv, og for råteskader i bjelkelag over kryperom eller kjeller. Jordtrykk forekommer hvor jord er oppfylt på den ene siden av en mur eller vegg og “trykker” på muren. Påføres med gresskost i flere strøk.


Godkjent av Nasjonalt Folkehelseinstitutt til bruk i forbindelse med drikkevann. Pakning: kilo pose, kilo sekk. Grunnmur og reparasjon av grunnmur. En sunn grunnmur er viktig om du vil ha et sunt hus. Bruk av dampsperre Generelt bør man være forsiktig med bruk av dampsperre i kjelleryttervegg.


Utgangspunktet bør være at dersom minst halvparten av isolasjonen ligger på utsiden av veggen kan man sløyfe dampsperren i vanlige tørre rom. Det bør heller ikke benyttes veggplater eller maling med stor dampmotstand. Fuktsikring av kjeller og grunnmur oppnås ved å bruke utvendig, dampåpen isolasjon med høy dreneringskapasitet og kapillærbrytende effekt. ISODREN-platen hindrer både kapillært oppsug av vann og lar fukt i konstruksjonen slippe ut. Da vil temperaturforskjellen mellom muren (varm) og bakken (kald) presse fukten mot den kalde bakken.


Mye av arbeidet kan du gjøre selv, men dersom du skal bygge noe større enn en bo trenger du hjelp av fagfolk til planleggingen. Følgende metode er en plate på mark-konstruksjon. Mal eller puss over hele flaten til slutt. Det er viktig at du bruker maling som er tilpasset mur og som lar fuktigheten slippe ut.


Maling av grunnmur

Dersom deler av den gamle murpussen har begynt å skalle av og falle ne gjelder samme fremgangsmåte. Hogg vekk alt som er løst og smør på med en ny, egnet mørtel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg