mandag 28. august 2017

Innrede kjeller

SINTEF håndbok - tips og råd om innredning av kjeller. Bestill boken hjem i dag! Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF.


Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk. Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring.

Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig. Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne?


Innrede kjeller - Den komplette guiden. Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren.


Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Anvisningen gir oversikt over krav til ytterkonstruksjoner, inneklima, romhøyde og dagslys, og hva de kan bety for muligheten til å bygge om. Videre viser den fuktsikker oppbygning av gulv, vegger og overganger.

Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for. Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp. Det antas fuktig nederst på vegg som følge av kapillært oppsug fra grunn. Vi har satt opp stenderverk i tre.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Selv om prisen for renovering av en kjeller vil variere betydelig, ser vi i vår prosjektdatabase at de fleste boligeiere betaler omlag kr 250i snitt når de får renovert sin kjeller av en profesjonell entreprenør. Ombygging av kjeller til boligrom er bruksendring, og dermed søknadspliktig. Arbeidene kan du gjøre selv, men du må vite hva som er lov og hva som er lurt. Kravene er noe ulike for eldre og for nyere boliger.


Foto: NTB Scanpix) Enklere å bygge om enn det var før. Boligareal i kjelleren må tilfredsstille en rekke krav, men fra 1. Når man først har vendt seg til å ha kjeller , er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner. Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverkste treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna. Hva koster det å innrede en kjeller ? I denne guiden gjennomgår vi pris, budsjett og kostnad for kjellerinnredning og gir deg tips til hvordan du kan spare.


Det er noe variasjon i prisen mellom forskjellige prosjekter, men vi ser at de fleste betaler mellom kr 0per kvm og kr 10per kvm. Rett nedenfor kan du lese mer om hva som påvirker prisen for å innrede en kjeller , slik at du kan få bedre oversikt over hva ditt prosjekt vil koste deg.

En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter. I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse. Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren, men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Denne artikkelen er en fagartikkel først og fremst for eiendomsmeglere.


Les mer om reglene på vår forbrukernettside Bolig360. Slik kan du gjøre om loft og kjeller til boligareal. Reglene gjelder bare for boliger fra før 1. Det vil si at det ble søkt om bygging eller ombygging før denne datoen.


Jeg har lyst til å innrede til en kjellerstue i en del av kjelleren. Denne ligger kanskje under terrenget og har ingen vinduer. Slik den står i dag er det bare ubehandlet betongvegger.


Spørsmålet er hva jeg skal bruke for å innrede dette kjellerrommet. Skjelle mener det er mange fordeler med å ha kjeller. Investeringen kan gi meget god avkastning. Og det må jo sies å være svært gunstig for et areal på størrelse med hovedetasjen.


Det aller viktigste du bør gjøre når du skal innrede kjelleren, er å forsikre deg om at kjelleren er tørr nok. For hvis vegger og golv ikke er beskyttet mot fukt fra grunnen, så kan råte og sopp utvikle seg inni konstruksjonen uten at man oppdager det. Dette skader ikke bare huset, men også deg som bor i det, fordi mugg kan forårsake trøtthet, hodepine og allergi. Har du en kjeller som du vil renovere eller innrede ? Hvis du ikke vet hvor du skal begynne kan du starte med gode råd fra vår ekspert Peter Bratt.


Han har sett på flere vanlige kjellervarianter og hva du bør tenke på når den skal tas i bruk eller pusses opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg