onsdag 16. august 2017

Fallende gjenstander hms

Fallende gjenstander hms

Fallende gjenstander er fortsatt et problem i vår industri. Oversikt over lovverk, målsettinger, roller og rutiner for virksomhetens HMS. Dessverre må vi også konstatere at mange fremdeles blir skadet og vi har også opplevd enkelte dødsulykker. Daglig rapporteres det om hendelser der det ofte bare er tilfeldig at ikke noen blir skadet. Jeg tenker HMS , sier ifra og tar grep!


Vi ivaretar: Inspeksjoner, Prosedyrer. Med tanke på at fallende gjenstander representerer godt over halvparten alvorlige hendelser offshore, gir BLHs sikkerhetsløsninger store kostnadsbesparelser ved at ulykkesrisiko reduseres til et minimum, samtidig som både funksjonalitet og tilgjengelighet opprettholdes, fremholder han. Denne kontrakten er nå blitt utvidet for å ivareta mer komplekse tjenester innen sikring av potensielle fallende gjenstander.


Jeg har stilling som prosjektleder med hovedfokus på forebygging av fallende gjenstander , forteller Jæger. M) og forslag behandlet videre i workshop, støttes også fra gjennomgang av hendelser 2. Hva gjør du på fritiden? På fritiden liker jeg å gå på jakt, og da primært storviltjakt.


Spørreundersøkelsen prioritet nr. Jeg er glad i friluftsliv, samt å dyrke gode opplevelser med familie og kollegaer. En tårnkran mistet en minigraver under løft. Produsert i mm aluminium. Læring fra hendelser.


Meget god holdbarhet. Alle som i sitt virke hvor der er potensielt fare for fallende gjenstander. Forebygging mot fallende gjenstander er et fokustema offshore.


Fallende gjenstander hms

Gjenstander som faller fra opptil meters høyde, i boretårnet, kan gjøre veldig stor skade på materiell, men først og fremst kan det forårsake dødsfall om noe skulle treffe en person som beveger seg på boredekk. Dersom fotlist ikke er tilstrekkelig for å forhindre at gjenstander kan falle ne skal rekkverket dekkes med nett eller skjermer. Rekkverk: Stillas skal som hovedregel være utstyrt med rekkverk i form av hånd-, kne- og fotlist. Avstand til vegg skal være maks m. Brannskade, beinbrudd og fallende gjenstander – uhellene i uke 41. Brønnspark, kranproblemer og fallende gjenstander – uhellene i uke 31.


HMS leder, Archer boresjef og boreleder. Vindkraft er en relativt ny bransje i Norge, men SGRE har drevet med vindkraft i år og har mye god kompetanse innen arbeid i høyden. Sikker drift krever kontinuerlig fokus på sikkerhet i arbeidshverdagen.


Fallende gjenstander hms

Fokusområder for oss er risikovurdering, god planlegging og forebygging av fallende gjenstander. Formålet med kurset er å gi en forståelse om hva er en potensiell fare for fallende gjenstander , hvordan identifisere og forebygge, samtidig gi en klar forståelse av roller og ansvar. Skal du anhuke eller være signalgiver, skal du ha dokumentert opplæring. Løfteoperasjoner utgjør en stor risiko ettersom det meste av det som løftes er tungt samtidig som dette er en arbeidsoperasjon som gjennomføres mange ganger om dagen.


Dette fordi letthjelmer ikke er ment å gi beskyttelse mot virkningene av fallende gjenstander eller gjenstander som slynges ut, eller mot bevegelig eller hengende last. Slike letthjelmer, som vernecaps eller bumper caps, må ikke brukes istedenfor industrielle vernehjelmer for blant annet industri eller bygg og anlegg. Derfor skal løfteoperasjoner planlegges nøye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg