mandag 28. august 2017

Arekapalme stell

Dypsis Lutescens zum kleinen Preis. Har lest at den avgir mye fukt og må derfor ha en del vann, men at den skal tørke mellom hver vanning. NASA har en liste over ti planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, stell og vedlikehold. Sverdbregne er en god luftfukter samt luftrenser, spesielt av formaldehyd.


Krever mye vann og bør dusjes ofte. Den er lettstelt og tåler både sol og skygge. NASAs ti-på-topp- liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, stell og vedlikehold. Jeg er så ubrukelig på inneplanter at jeg klarer bare såvidt å holde liv i de. Kommer opprinnelig fra Madagaskar.


Stelletipsene ovenfor er generelle for grønne planter, men stelletipsene for de ulike plantene kan variere noe. Her er litt mer informasjon om stell av ulike grønne planter som f. Inneplanter pynter og frisker opp i rommet og bidrar til et bedre inneklima. Hos Hageland finner du alt fra store palmer i krukker til små potteplanter. Mye for at den er ekstremt tørketålende og krever lite stell.


Selv om planten i utgangspunktet vil ha mye lys, tåler den fint å stå mørkere. Den vokser ganske sakte og kan stå langt inn i rommet i flere år uten å ta spesielt skade av det. Med litt stell får den små lyse blomster på en kolbe som er gjemt helt nede i bladverket. De fleste vil på et eller annet tidspunkt ha fylt potta med røtter, og da er det på tide å potte om. Planter som har litt plass å bre ut.


In geprüften Shops bestellen! Vanning av dine inneplanter - slik lykkes du. Hvor mye vann vil plantene ha? Arekapalme er en favoritt hos mange og er ofte på tilbud i januar.


Her kan du lese litt generelle tips og råd om vanning av dine inneplanter. Denne planten trenger minimalt med stell :). Mange fine å velge mellom, se på nettsiden til plantasjen:) favoritten min er nok arekapalme. Noen planter trenger nesten ikke noe vann for å leve, andre må ha regelsmessig vann og stell , spør betjeningen i butikken for de kjenner best.


Jeg hadde nok trengt et kurs i stell av. I tillegg har den en eksepsjonell evne til å rense luften. Med sine store blader fanger den gasspartikler og renser luften for CO2. Brune bladspisser kan skyldes trekk, overgjødsling, for lite eller uregelmessig vanning. AREKAPALME (Chrisalidocarpus lutescens).


Grønne lunger, frisk luft! Visste du at flere av plantene du finner hos oss, faktisk står på NASAs liste over planter som renser luften og gir godt inneklima? Jordklklumpen må ikke tørke ut. Stell : Hold jorden jevnt fuktig, men ikke søkkvåt.


Flytende gjødning hver fjortende dag vår og sommer. Dusj ofte og stryk over bladene med en fuktig klut. Bør ha mye lys, men ikke direkte sol. Tåler også skygge, men da vokser den sent. En ekstra funksjon de grønne plantene har, er at de gir rommet de står i et roligere og friskere preg.


Hold liv i potteplantene Derfor dreper du potteplantene dine Det er sunt og trendy å ha planter inne. Men ikke gjør disse feilene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg