mandag 14. august 2017

Flislegging utendørs

Finn alt du trenger om flislegging i SINTEF sin håndbok. Bestill håndboken her! Trenger du flislegger? Legg inn anbud gratis hos oss! Finn flislegging utendørs nå på Kensaq.

Klær, sko, ryggsekker og mye mer. Bredt utvalg og rask levering! Utendørs flislegging. Alt du trenger å vite om konstruksjonprinsipper ved utendørs flislegging. Av: Arne Nesje, Byggkeramikkforeningen, 23.


Det er riller og hulrom under flisen, og vann trenger ned gjennom fugene. Godt fall gjør at vannet dreneres bort. Når vannet fryser, får det utvide seg fritt oppover.

Det sikreste er å unngå glasserte produkter på horisontale flater utendørs. Men risikoen for frostskader reduseres ved å holde konstruksjonene mest mulig tørr dvs. For å få tørket ut fukt fra undersiden er det viktig å ha kort avstand mellom. Flislegging utendørs blir stadig mer populært blant nordmenn. Fliser er både pene, behagelig å gå på og praktiske, sier Else Smith Olsen fra Höganäs.


Utvendige våtarealer som balkonger og terrasser er utsatt for både fuktighet og temperaturvariasjoner. Derfor er det viktig ved flislegging å bruke fleksible vanntettingssystemer, lim typer og støpemasser som er optimalt tilpasset hverandre. Kikker man og byggetradisjoner i varmere lan f. Middelhavet ser man at de konsekvent bruker lyse fliser utendørs av årsakene som her nevnes. Velg fliser med moderat størrelse.


Man får større temperaturspenninger i limsjiktet jo større flisene er. Boka beskriver typiske bruksområder for fliser og gir anbefalinger ut fra produktene som fins på markedet. Alt om flislegging er et oppslagsverk for arkitekter, rådgivere, entreprenører, håndverkere og også selvbyggere. Samtidig er den et nyttig verktøy for byggherrer og FDV-ansvarlige, og et godt hjelpemiddel for elever i videregående. Forside Hage og uterom flislegge vegg utendørs ByggeBolig.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Vi nordmenn elsker å legge skifer og fliser på terrasser, balkonger og andre uteområder. Her får du fem gode råd for at du skal få et varig og pent. Produktsjef Kai Jevne hos Mapei gir deg fem gode råd for at du skal få et varig og pent resultat. Begge disse platene er svært gode underlag for fliser. Vi ønsker å gjøre jobben enklere for deg, bruk våre guider og tips for et godt resultat.


Vi anbefaler likevel å grunne disse platene for å gi bedre impregnering og bedre heft. Informasjonside for flislegging , fliser, våtromsnorm og bransjens regelverk med fagliteratur. Keramiske fliser har blitt et populært materiale også utendørs.


Vi har et tøft klima der frost, temperaturbevegelser mm skaper utfordringer. Skal man oppnå bestandige overflater som krever lite vedlikehold er det noen retningslinjer som må følges. Murer Kjell Arne Olsen AS har mye erfaring med flislegging og utfører alle oppdrag som omfatter legging av flis. Hjelp til flislegging. De leder godt varme i varmegulv, og er heller ikke allergifremkallende.


Fliser er laget av naturlige materialer og er derfor meget miljøvennlige. Anvisningen beskriver prinsipper for oppbygning av underlaget for flisene og gir anbefalinger for valg av materialer og materialegenskaper til utendørs bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg