fredag 25. august 2017

Vaske før maling ute

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Se flere filmer som raskt og enkelt viser hvordan du kan vasker , maler eller beiser ute.


Skal du vaske før du maler anbefaler vi deg å bruke Jotun 2-i-Kraftvask og Soppfjerner. Les også om Jotuns nyeste utemaling! DRYGOLIN Nordic Extreme – vår beste noensinne!


Riktig vaskemiddel før maling inne.

Normalt står dette på malingsboksen. Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Dropper du å vaske huset før du skal male, risikerer du at malingen flasser av etter kort tid. Men ikke bruk høyttrykksspyleren til fasadevask!


Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. Påfør egnet maling i to strøk. Egnet maling får du hos alle byggevarehus og fargehandlere. Spør de i maleavdelingen! Alle murmalinger er vanntynnede og kan benyttes fra °C.


Sjekk hva slags murvegg du har før du går for å kjøpe maling , og sørg for å pusse ned og vaske før ny maling påføres. Bruk sjekklisten under! Mange bruker salmiakk til å vaske me men det anbefales ikke, ifølge Thor Ingar Rønei teknisk servicesjef i Scanox. Vi starter kronologisk. Kjør bort bilen før du vasker ! Det er ingen unnskyldninger lenger!


Den forfuktede vaskemoppen kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden, og er alt som skal til. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling.

Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Man vasker veggene før maling for å få vedheft for malingen Evelina. Som jeg skrev til deg i en annen trå så er det viktig med riktig grunnarbeid for å få malingen til å sitte - både ute og inne. Og husk at det er forskjell på å vaske et hus med liggende panel, kontra et med stående.


Og når du først er ute med vaskekosten - kanskje du også bør gi taket en omgang! Men pass på: Husvask kan ødelegge vinduene dine! Du skal alltid spyle huset ovenfra og ned.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Vask før du kan male. Før du grunner og maler må du vaske kledningen! Dersom du maler på skit og støv vil det virke som et slipp-sjikt i malingen og du får tidligere avflassing, sier Schwenke.


I tillegg er det viktig å skrape og børste bort løs maling ved oppmaling av tidligere malte flater. De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann. Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast. Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå.


Etter vintrer med mye fyring og bruk av stearinlys, er kanskje taket ikke lenger like rent og pent som før. Røyker du i tillegg innedørs, vil tjære og nikotin også ha satt sine spor. Du kan selvsagt forsøke å vaske , men ofte vil det føre til et enda mer skjoldete resultat enn da du startet. Det beste er ofte å male på nytt.


Er du redd for vinduene, så spyl over dem først(og mens du spyler veggen) så er ikke det noe problem. Da unngår du for rask tørk på såpemidlene. Svar: Da må du først vaske over med JOTUN KRAFTVASK. Deretter går du over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre. Er det mye av dette, grunner du med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før du påfører maling som f. Kraftvask matter ned overflaten, slik at det det gir bedre heft til ny maling.


Husvask: Husvask bruker man gjerne årlig for å fjerne sopp og alger, og rett og slett friske opp fargen på huset. Det matter ikke ned overflaten slik kraftvask gjør, så derfor mindre egnet til bruk før maling. Men til takvask og vask av kjøkkenskap både ut og innvendig er grønnsåpe og salmiakk ett godt alternativ. Også enkelte vegger tåler denne type vaskemidler.


Til gulv vil jeg anbefale støvsuging, tørr-mopping med microfiber og når det virker skittent, vask med f eks microfiber og rent vann, eller vanlig gulvklut og f eks Ajax.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg