fredag 25. mai 2018

Bygge plantekasser

Bygg et høybed på hjul. Velger du å bygge et høybed som er lukket i bunnen, og sette hjul under høybedet, får du en meget fleksibel hage hvor du hele tiden kan justere hvor mye sol plantene dine skal ha. Du kan også bygge høybedet ditt utstyrt med et espalier som plantene kan vokse opp i. I tillegg er det også et fint gjør det selv-prosjekt, og det er mye morsommere enn å kjøpe et høybed fra byggvarehuset. Du sparer mange penger ved å bygge ditt eget høybed når du hiver deg over et hjemmelaget høybed.


Bygge plantekasser

Det enkleste og billigste er å bygge et hjemmelaget høybed i tre. Materialene er henholdsvis galvanisert jern og råjern, som etter en tid vil få en pen rusten overflate. Modulene settes sammen med hjelp av et patentert montasjegrep.


Velg mellom plantekasse i svart eller naturlig tre. Komplettere med lokk, sneglekant og fiberduk for å gi plantene dine best mulig forutsetninger. Konstruksjonen er veldig enkel, og de fleste kan lett bygge sine egne plantekasser - Hvis du leter etter oppskriften på vårens fineste plantekasser i tre, så kan du lese denne veiledningen på et gjør-det-selv plantekasser , her på Vi i Villa. Det finnes allerede mange forskjellige utforminger av plantekasser. Dette bildet kommer fra Onelittleproject.


Askholmen fra Ikea (kr 2pr. stk.) er en enkel, men dekorativ plantekasse. Vi viser deg hvordan du lager dem. Dersom man gjerne vil bygge din egen plantekasser , så kan man selv bestemme formen, slik at det passer til din hage.


Plantekasser på hjul med espalier gir le på terrassen. Det viktigste med plantekasser er at det ikke er for bredt. Tommelfingerregelen er at plantekassene skal maks være én meter bred. Dersom det er bredere, så kan det være vanskelig å strekke seg over og nå plantene. Du skal ha åtte langsider og åtte kortsider til totalt fire rektangulære plantekasser i tre ulike størrelser (se skissen).


Begynn med å sage plankene til de størrelsene du vil ha. De seneste årene har vi utviklet nye produkter hvert år som passer til våre plantekasser. Sneglegjerde som beskyttelse mot brunsneglenes ødeleggelse, flyttbare plantekasser til terrassen, krukker du monterer selv og nå sist de smale balkongkassene. BEDD er et nytt system for å bygge plantekasser i stål til balkong, terrasse og hage. Systemet består av paneler i ulike lengder, som kan kombineres for å bygge en rekke ulike løsninger.


Dyrk din lidenskap med norske plantekasser i system. Da kan du lage kassen i akkurat den størrelsen du vil ha. Med nye plantekasser kan du plante deg en hel hage på verandaen, enten du liker å dyrke grønnsaker, frukt og bær, eller urter til grillsesongen. Om du foretrekker blomster kan du plante roser, lavendel, sommerblomster-busker eller små trær.


Bygge plantekasser

Utvalget for hva man kan dyrke er nesten uendelig, forteller Tom. Espalier og plantekasser. Pynt hagen og terrassen med espalier og plantekasser for en hyggelig stemning.


Hos BAUHAUS har vi et ganske bredt sortiment av espalier og plantekasser som er perfekte til å skape en innbydende hage eller terrasse. Men det er ikke alltid det egner seg med en vanlig firkantet boks. Eller kanskje du har ekstra god appetitt og behov for mange planter.


Så hvorfor ikke lage noe annet? Bruk planleggeren her for å planlegge mål etter du har skissert opp hvordan du ønsker det. BEDD plantekasser og høybed i stål, kan enkelt kan settes sammen på spennende måter. Egnet for balkong, terrasse og hage. Norsk design og produksjon - og 10.


Jo, fordi de gjør det så enkelt å bygge alle slags kasser av avkapp og rester du måtte ha, ikke minst er de perfekte for de av oss som er middels handy. For å si det enkelt, så er det nesten bare å tre terrassebordene inn i sporene på MULTIstolpene og sku fast. Enklere blir det ikke. Dette trenger du SIDEN: Her er den ene siden ferdig.


Jeg tenkte å bygge to store blomsterkasser til verandaen. Hvis jeg kler innsiden av kassene med plast, lager noen hull i bunnen og fyller opp ca halve kassene med leca-kuler er det drenering godt nok? Etter timesvis med googling har jeg noen ting jeg lurer på. Hvorfor skal man ha en duk over leca-kulene?


Vi skrudde sammen plantekasser av kraftige materialer som lå her. Det er mye lettere å luke uten duk. Har du restematerialer av kledning, terrassebord eller liknende liggende, har du et perfekt utgangspunkt for å bygge din egen blomsterkasse. Nå synger kassene på siste verset så jeg må begynne utskiftingen neste år.


Bygge plantekasser

Med modulene fra BEDD kan du bygge plantekasser tilpasset ditt uterom og og dine ønsker. Enkelt, elegang og varig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg