fredag 25. desember 2015

Erdinger øl

Kremet med preg av mørkt malt og vørter, hint av kaffe og karamell. Høsten har kommet, og Oktoberfestene skyller innover oss som en blåhvit Tsunami fra de bayerske alper. Erdinger Pikantus – bock weissbier, 7. Dette er en årstid som flommer over av Oktoberøl, høstøl og ikke minst hveteøl, og før du vet ordet av det er juleølet på plass. I hvert fall i butikkene). Ufiltrert og lyst øl , med aromaer av malt, brød og humle.


Til fisk, sandwicher og salater. Meget go om enn litt lett smak med hvete, krydder, sitrus og humle. Frisk duft av humle, malt og karamell. Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.


ERDINGER Weißbier steht für Qualität, Lebensfreude und Tradition – so herrlich bayerisch, wie es nur ein Weißbier mit bester Brautradition kann. Hveten setter som vanlig sitt spesielle preg på øl med en fruktig friskhet, men denne er her rundet av noe. Det låter enkelt, men bryggprocessen innehåller många steg. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och ljust.


Erdinger øl

Produktet er selvsagt basert på naturlige ingredienser og uten kunstige tilsetningsstoffer. Alle varer i Alkoholfritt øl. At salgsprisen er høyere i Norge enn i Sverige, tilskrives i første rekke den norske alkoholavgiften. De brygget da ølet vi kjenner igjen fra alle bildene fra vår tids Oktoberfest.


Brödig, fruktig smak med inslag av citrus, aprikos, kryddor och banan. Festbier, Oktoberfestbier eller bare Oktoberfest, kjært barn har mange navn. Utvalget av øl vil naturlig nok variere fra butikk til butikk innen samme kjede, avhengig av beliggenhet og størrelse. Ordet nedstammer fra et urindoeuropeisk ord som omtrent tilsvarer alut. Disse indtryk efterfølges af en let sødlig duft af hvede, som fremstår harmoniseret af gæren.


Erdinger øl

Med denne fine duftprofil er det helt klart en øl som bare venter på at blive smagt, så man kan blive klogere på hvad den har at byde på. På yoolando kan du harryhandle billig brus og godteri på nett. Jeg hadde litt forventninger til denne ølen , da jeg har gode erfaringer fra andre typer øl fra dette bryggeriet.


Blant de mer eller mindre mørke ølene som Apéritifs smakspanel har evaluert er det nok av bevis på at denne kategorien har en enorm bredde å by den ølinteresserte. Kanskje ikke så veldig rart, da Tysklands eldste adelsslekt Wittelsbach, konger og hertuger av Bayeren, tjente rått på avgiftene av hveteøl. De mørkere ølsortene skiller seg klart fra pilsen ved at de hører hjemme enten ved matbordet eller i godstolen.


Erdinger øl

Spesielt tatt i betraktning av at mørkt øl bare kunne brygges i de kjølige månedene september til april. Og det å ha et monopol på øl som kunne brygges året rundt, er jo aldri dumt. Masser af forførende skum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg