fredag 25. desember 2015

Når på året bør man male huset

Når på året bør man male huset

Verken Når vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! Spar tid og penger på neste hotellreservasjon. Reserver ditt Hotell i Male online. Svinger temperaturen mye bør du passe på.


Når det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, blir det dugg ute. Dugg på nymalt vegg gjør malingen matt, og dette får du ikke bort med mindre du maler over på nytt. Det kan derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke før kvelden kommer. Men det er visse tegn du kan se etter for å vite om du bør ta fatt i malerull og pensel snart.


Man blir mindre sliten i håndleddet når man forlenger kosten og kan male med to hender. Mange sverger til å rulle på malingen, men rullemønster ser fælt ut på nært hol mener maleren. Alternativt kan man bruke rulle og så stryke over med pensel, da fordeler man malingen med rullen og får en fin finish med penselstrøkene.


Ja, det kan nok de fleste huseiere være enige om. Men det å male huset er jo allikevel ikke noe du ønsker å gjøre ofte. Så når du først maler, er det viktig å velge en utendørsmaling som gjør at du beholder det nymalte utseendet i mange år. Her er noen tidstriks som kan være smarte å ha i bakhodet før du setter i gang. Gjort riktig og med riktig utstyr, kan du fint male en vegg eller to på én dag.


Men man bør helst være to om jobben. Har du ikke en partner – spør naboen. Men du bør være ekstra påpasselig med fuktigheten.


Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males , dekkbeises eller beises på høsten. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling, dekkbeis og beis lenger tid på å tørke, forteller Kristian Sæther, merkevaresjef i Jotun, til Dinside. Med fasadebeskyttelse kan du male året rundt. I dag finnes det løsninger som lar deg male utendørs, selv om været ikke ble som du hadde tenkt. Ved å henge et værdeksel på langsiden og enden av huset , får du en tett beskyttelse mot vind og vær.


Komplett med varmevifte inne i presenningen for å få et varmt og tørt målmiljø. Når kledningen får matte skjolder og blanke spikerhoder, skyldes trolig dette duggmatting. Dette opptrer spesielt på sensommeren og høsten, da temperaturforskjellene mellom dag og natt kan være store. Vi har testet malesprøyte: Blir malerjobben lettere? Pass på klokken Du bør ikke male skitne hus.


Klimaet i august og september kan være ganske annerledes enn mai og juni selv om det temperaturmessig kanskje er nokså likt, sier Bjørg Owren, adm. Bestill nå, betal senere. Inntil avslag - spar stort!


Joda, å beise og male er et herk for mange. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! En av mange ting som bare må gjøres. Og om husveggene ser riktig så fine ut, bør du likevel vaske huset hvert år. Dersom du vurderer utvendig maling av huset i år , blir spørsmålet, når malte du sist, når vasket du huset utvendig sist gang og er det sopp eller alger på huset ? En gammel malermester pleide å si: Hus skal males når det er nødvendig, enten fordi det ikke er pent lenger eller fordi man må beskytte treverket.


Når på året bør man male huset

Når på året bør du selge boligen din? Sen vår og tidlig høst er de månedene i året hvor flest boliger blir solgt her i landet. Men det betyr ikke nødvendigvis at alle bør vente med å selge til tulipanene blomstrer. Vi maler når det er behov for det – når det er viktig med ny overflatebehandling for å ta vare på huset vårt, og hindre et forfall. Med på kjøpet gir vi huset et estetisk løft og kanskje også en ny farge.


Vi bør forresten ikke male for ofte, for da kan vi bygge opp tette malingslag som ikke slipper ut fuktighet fra veggen. Ha alltid på såpe nedenfra og opp for å lettere kunne se hvor man har hatt på såpe, og unngå lettere skjolder. Skrubb etter behov med en skurepad eller en stiv skurekost. Når all skitten er løsnet, skyll av med godt rennende vann.


Når på året bør man male huset

Så snart det er plussgrader der du bor, bør du vaske huset utvendig for å få en god start på utendørssesongen. Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på. Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte og huset ser ofte nymalt ut med en gang. Nye hus må males før vinteren Holder du på å sette opp et nytt hus nå , er det viktig å få opp malingen med det samme.


Ifølge Klaveness bør dette skje innen tre til fem uker, og du har to alternativer dersom tiden er knapp før vinteren. Enten kan du påføre en grunning, som vil beskytte treverket i månedene frem til du får malt. Det som avgjør valget er det umiddelbare inntrykket, følelsen og stemningen man kjenner på når man kommer på visningen, mye mer enn tall og fakta om huset.


Når på året bør man male huset

Faktisk bruker vi bare noen minutter på å bestemme oss for om vi ønsker å kjøpe boligen eller ikke. Det er førsteinntrykket som betyr mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg