mandag 14. desember 2015

Farge letthet

Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg. Før du maler veggen med Letthet , bør du tenke over hvilken farge du har på lister og detaljer. En svak gulaktig hvit tone.


En gul eikeparkett vil kunne dra en lys greige farge som f. Rødlige gulv som merbau, kirsebær etc vil tilføre veggfarger noe rødt osv.

Uttrykket blir hvitere, men den har fortsatt den lille gylne lunheten som skaper perfekt harmoni inntil varme, gylne farger og dempede beige toner. Letthet er en farge som står godt alene, men som også setter prikken over i-en i et lekkert interiør. Er på en måte samme farge bare mørkere. Passer letthet egentlig med bomull? Jotunbloggen motsier seg selv litt der, så må spørre.


Med tidløs på kjøkkenfronter og bomull på lister og vindu, så heller vi mot å ha bomull i tak og på vegg i størstedelen av huset, men hvilke andre hvitfarger har vi å velge i med det utgangspunktet? Jeg har vinduer i standard farge fra fabrikk.

Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad. PASSER TIL EGGEHVIT: Til farger med en varm undertone, som disse veggene malt i San passer eggehvit godt. Står flott til en mengde farger. For å kunne vurdere en farge på riktig måte trenger du en stor, regulær fargeprøve som betraktes direkte i rommet. Så ta den tiden det tar.


Kritthvit, med et svakt kjølig slør. Den skaper stor kontrast til andre farger siden den er såpass hvit. Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større. En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen!


Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. Det snakkes mye om alle de ulike hvitnyansene – at hvitt ikke er hvitt. Den selvrensende Optimal Optiwhite får du i nærmere 1hvite og lyse farger! Hjemmet er et sted vi kan gjøre personlig gjennom tingene vi omgir oss me og de fargene og teksturene vi velger. Blått har alltid vært roens farge , og med denne nyansen kan du skape en fredfylt og balansert atmosfære hjemme.


Gult er en farge som stimulerer oppmerksomheten vår, og gjør oss opplagte og konsentrerte.

Hvilken hvitfarge passer til hva? Bomull, egghvit eller klassisk hvit? Vi ser mer og mer interesse for gyldne toner, og det har allerede gått mange fargeprøver av Refined Yellow.


Farge ­velger Vår fargevelger gir deg en idé om hvordan ulike farger vil se ut på forskjellige hustyper. TENK HELHET Ta også med i betraktningen hvilken farge du har på møbler og gulv. Gulvets egenfarge er utgjør en viktig flate i rommet, og vil i stor grad påvirke opplevelsen av veggfargen. Se derfor til at disse fargeflatene harmonerer med hverandre.


Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge. Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister. Alle de store sportsmerkene produserer løpesko av typen letthet , du finner derfor garantert et par som du liker både hva gjelder design og farge. Løpesko av typen letthet til dame finner du i nettbutikken Zalando! Sko av typen letthet er også perfekte sko å bruke til vanlig, da de også kommer i utrolig mange kule stiler.


De ser ikke alltid ut som løpesko for å si det sånn, og det synes mange er positivt. Skal du for eksempel på storbyferie og vet at det blir mye gåing, da er denne løpesko av typen letthet perfekt for dette formål. Til vegger malt i rene hvitfarger passer det best å male tak, lister og andre detaljer i samme farge som veggen.


De trendy greige fargene har innslag av rødt og vil også gå fint mot rene hvitfarger i taket. Rene gråfarger, og grått som trekker mot blått eller lilla, oppleves som kjølige. Det er ikke så veldig forskjell på fargene.


Men chi er litt hvitere letthet på veggen. Chi på vindu og letthet på vgggen ikke så bra bilde, kan prøve å ta noen bedre hvis du ønsker det. Når vegger, dører og lister males i én og samme farge tilføres hjemmet en signatur av stilsikker estetikk.


LADY Supreme Finish for tre og panel finnes i fire ulike glansgrader – fra matt til superblank. Les om hvordan du kan skape stilfulle kontraster med matte vegger og blanke detaljer på de siste sidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg