fredag 11. desember 2015

Maling av fliser bad

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Hos HTH dyrker vi en lidenskap.


Se våre lekre baderomsløsninger her. For å få maling til å sitte best mulig på fliser , anbefaler han å bruke en 2-komponents epoksymaling.

Først må du rengjøre skikkelig. Så kan du bruke primer som heftgrunn. Den tørker raskt, sier han til ifi. Bryng forklarer videre at det er utviklet ulike spesialvasker som skal brukes på underlaget før maling. Og fordi det finnes mange ulike typer fliser er det greit å undersøke i forkant hvilke produkter du skal bruke, og forhøre deg i butikk om hvilken maling du bør velge til din flis.


Med maling kan du pusse opp badet raskt og rimelig. Også fliser kan males som en midlertidig løsning i påvente av større oppussing. Slik maler du fliser.

Velger du maling på baderomsveggen, er du garantert et ”levende” rom – hvor du kan endre stil og atmosfære så ofte du ønsker det. Nytt bad på 12 til en rimelig penge – akkurat slik vi drømmer om! Maling sitter ikke på fliser i veldig mange år, særlig ikke flisene som du går på eller de som utsettes for annen slitasje.


Se på maling av fliser som en enkel og rimelig måte å fornye dem på, for en periode – for eksempel mens dere venter på en større oppussing. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.


Disse systemene består av tapet, grunning og maling , og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten. Er arbeidet korrekt utført, skal det ikke være noe problem med vannsprut. Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte. Professional Epoxy Gulv er en 2-komponent vannbasert Epoxy- maling beregnet for betonggulv, men kan også brukes på gulv av tre eller sponplater.


Våtromsmaling er et smart grep hvorvidt gjelder en rimeligere oppussingsprosess av badet. Original gulvmaling er en vanntynnbar maling som egner seg til gulv innendørs. Finn inspirasjon til ditt bad!


Når du skal i gang med å male er det viktig at grunnlaget er rent, tørt og fast. Nordsjö lager ikke maling som flasser, det oppstår hvis man ikke følger huskelisten RFT. Prisen inkluderer maling , baderomsbenk med maling , speil, vask og plankene mot veggen.

Plankene mot veggen er funnet på en gammel låve, vasken og skapet er kjøpt brukt og speilet er fra Fretex. Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Og når fliser først skal males, er nok terracottafliser de beste flisene å male, ettersom dette er relativt matte og rue fliser. Som nevnt ovenfor, er rengjøring alfa og omega når fliser skal males.


Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort - både fra fliser og fuger. Dette gir spennende muligheter også på baderom, benkeplate, spisebord og sittebenker. Flaten som skal males må være fri for løse partikler og sugende underlag primes med fasadeprimer.


Bland 1L rent vann til et spann på 2kg. Vi valgte å legge nye fliser , men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra lesere som har gjort det med gode resultater. Så kommer det punktet der mange gjør feil: Valg av maling. Informasjonskontoret for farge og interiør, Ifi.


Mal minst to strøk, til du har oppnådd ønsket resultat. Prøver idag å male over en grusom bord på mitt bad. Vasket de rene med skarp gulvrens. Skylte og malte over med heftgrunn. Må flisene pusses helt matte før maling med grunningen?


Kan nemlig bare rulle av heftgrunnen, blir GAL! Underlaget skal ha en temperatur på minst grader, for at malingen skal herde. Den fordeles med korthåret rull. Mal vått i vått, ellers risikerer du nyanseforskjeller.


Som regel kreves det to strøk maling. Sørg for god utlufting. En stor oppussing av bad skaper som regel et relativt stort hull i lommeboken. Bad er et våtrom, derfor må man selvfølgelig ta høyde for at malingen må tåle både vann og en hel del andre ting.


På badet er det altså ekstra viktig at du har fokus på å gjøre det riktig. Det vil si: Vaske godt, grunne og bruke riktig maling. Her kan de til gjengjeld også hjelpe deg med å finne helt riktig maling til badet ditt.


Du må bruke både en tokomponent grunning og en tokomponent maling. En tokomponent maling betyr at det tilsettes en herder til malingen. Her vil fagmannen vise deg hvordan han maler rødbrune fliser hvite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg