torsdag 18. mai 2017

Innrede kjeller søknadsplikt

Innrede kjeller søknadsplikt

SINTEF håndbok - tips og råd om innredning av kjeller. Bestill boken hjem i dag! Planer om å innrede kjelleren? Les tips og råd om innredning av kjeller her! Bolig, eiendom og bygningssaker.


Innrede kjeller søknadsplikt

Få hjelp av erfarne advokater her. Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring.


Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig. Denne artikkelen er en fagartikkel først og fremst for eiendomsmeglere. Slik kan du gjøre om loft og kjeller til boligareal. Reglene gjelder bare for boliger fra før 1. Det vil si at det ble søkt om bygging eller ombygging før denne datoen.


Innrede kjeller - Den komplette guiden. Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren.


Foto: NTB Scanpix) Enklere å bygge om enn det var før. Hvis du skal bruke den innredede kjelleren som allerede er godkjent som boligrom, til utleie, og du har en intern forbindelse, for eksempel en dør (selv om den er låst) har du ingen søknadsplikt. Har du allerede et våtrom, kan du foreta installasjon, endringer og reparasjon i eksisterende branncelle.


Dette betyr at flere boder med små grep kan gjøres om til oppholdsrom. Forutsetningen er at rommene er inne i boligen og at boligen er fra før 1. Du må sende byggesøknad med hjelp fra fagfolk dersom du skal bygge eller rive et påbygg,. Veileder for unntatt søknadsplikt for tilbygg. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk.


Søknadsplikt når man innreder kjeller. Dere må nok søke kommunen om ombygging fordi det ikke regnes som mindre tiltak å innrede en uisolert kjeller. Det samme gjelder om du skal innrede kjelleren til rom for varig opphold. Krav til lysinfall, romstørrelser mm. Men svigerfaren(?) din kan sikkert få lokal ansvarsrett og stå for prosjektet.


Skjelle mener det er mange fordeler med å ha kjeller. Investeringen kan gi meget god avkastning. Og det må jo sies å være svært gunstig for et areal på størrelse med hovedetasjen. Skal du bruke bygget eller deler av det til noe annet enn det det er godkjent til? Vil du gjøre loft eller kjeller om til soverom eller stue?


Eller vil du gjøre kontor om til bolig? Da må du søke om bruksendring. Du kan sende byggesøknad på egen hånd dersom. Bruksendring av kjeller og søknadsplikt. Hei Vi har en enebolig som har 1. Hvis man skal bygge om og innrede kjeller i fellesarealer i borettslag eller boligsameie, skal man benytte ansvarlige foretak til søkna prosjektering og utførelse, se Planlegging 241.


Som for eksempel å innrede en kjeller. Rørlegger blir bare oppført som. På side står det listet opp hva som er hoveddel og hva som er tilleggsdel i boligbygg. Vaskerom er hoveddel og bod er tilleggsdel.


Nå presiseres det også i saksbehandlingsforskriften når det vil være søknadsplikt for oppdeling av boenhet i eksisterende bolig. Dette vil blant annet ha noe å si for hvilke krav som gjelder om du skal leie ut hybelen. Vi har sett eksempler på at kommuner har praktisert regelverket ulikt.


Innrede kjeller søknadsplikt

Pusse opp kjeller - når må man søke? Søkingen skal skje før noe som helst av arbeider begynner. Med påbygg, tilbygg og kjeller eller underbygg, mener vi utvidelser av bygningen oppover, bortover eller nedover. En ekstra etasje er et typisk påbygg. Andre eksempler er arker og takopplett.


Påbygg er alltid søknadspliktig. Tilbygg er en utvidelse av bygningens. Mange bruker ferien og feriepengene til å pusse opp.


Da kan det være fristende å innrede et nytt soverom i kjelleren, sette på et nytt vindu, slå opp en stor levegg, lage takterrasse eller bygge et anneks til svigermor på hytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg