fredag 5. mai 2017

Løkenbunad blå

Mange ønsker i tillegg et sølvbelte. Klassisk livkjole i to-skaft, med brede løse folder i midjen, livet lukkes med tre par forgylte sølvhekter. Stakken er prydert med en bred blomsterbor de samme broderiene går igjen på livet. Lages i sort, blå eller hvit. Dei same blomstermotiva kunne ein sjå mange døme på rundt i fylket.


Løkenbunad blå

Bunaden fåes i sort eller blått. Alle våre 1bunader er tilgjengelig for bestilling, prøving og henting i alle våre butikker. Løken damebunad - blå. Du bestiller, tar mål til- og henter din bunaden i den butikken som.


Beltet på bunaden er enfarget sort eller blått. Skjorten er i hvit lin med broderi på halslinningen, håndlinningen, skulderstykket og på bolen rundt splitten. Broderiet er i lin og består av platt søm, kontursting, kjedesting, vestmannrenning, austmannarenning og trådtunger.


Bunaden lages i blått eller svart stoff og har ullbroderier på forstykket og ryggen. Broderiene til bunaden er utarbeidet av Halvdan Arnesen. Skjorta er i hvit lin og har broderte motiver på krage, bryst og armlinninger. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge.


Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Vi har hentet det vakre mønsteret fra veska. Det indre skrinet er lufttett og i tre etasjer. Sølvet holder seg blankt og fint i lang tid.


I folkedrakt-forskning skiller man mellom bunad og folkedrakt. Folkedrakt er den lokale klesdrakt fra tidligere tider, med alle sine variasjoner og bruksmåter. Cape til blå og sort damebunad. Blåfargen spesial­farges for Hvalerdrakta.


Det er en pen, nøytral blå ­farge som bør sees! Livet fôres med lin, og lukninger er med hekter og trykknapper. Snittet er figurvennlig med god ringning rundt hals og under. Kjol, en eldre utgave av det vi i dag kaller kjole og hvitt. Kjolen er rekonstruert etter Kraugerud-kjolen som finnes på Rakkestad museum.


Løkenbunad blå

Den er i tettvevd ullklede med messingknapper og skjulte lommer. Farge sort eller mørk blå. Bukse er rekonstruert etter en bukse fra Jørgentvedt i Trøgstad. Veldig pen blå løkenbunad selges!


Alt sølv følger med: skjorteknapper, hals og brystsølje, øredobber sølvet som er montert på bunad og veske. Med en vakker bunad er hun alltid festkledd. Våre kvinnebunader har historisk bakgrunn fra sju forskjellige steder i Rogaland – fra Suldal i nord til Bjerkreim i sør. Nå har Hvalers kvinne­drakt fått hår­bånd.


Løkenbunad blå

Det er brodert, og motivet er satt sammen av de blomstene som er foran på livstykket til drakta. Hårbåndet fås i blått eller svart. Leveres ferdig brodert og montert, eller som materialpakke for selvbrodering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg