tirsdag 23. juni 2015

Antikkhvit eller eggehvit

I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger. Dette er ikke en nøytral hvitfarge, i motsetning til hva mange tror. Vi bygger nytt hus og skal i morgen gi tilbakemelding til maleren på hvilke farge vi skal ha i huset vårt. Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg vil ha lys antikk eller eggehvit. Har tenkt å male alle rom i samme farge, men skal etterhvert bryte opp med ulike fondvegger.


Vi bygger om kjøkkenet, ca kvm, som ligger nordvendt med vinduet mot nord. Vi velger en klassisk innredning som vil gå langs begge langsidene og tverrveggen motsatt vindusveggen. Taket skal være hvitt. Hvitfarger kan være utrolig vanskelig å forstå seg på. De evner å skifte uttrykk i stor grad da de lett påvirkes av andre farger og materialer rundt seg.


Fargene tilhører Lady tidløse farger. Er vel heller antikkhvit (som foreslått lenger opp her) eller eggehvit eller noe i den duren? Heeelt hvit er ganske hvit (det vet jeg, for vi har hvite taklister her vi bor i dag, og de er betydelig hvitere enn taket). Noen som vet hvilken farge takplater (er det himlingsplater de heter?) leveres i? Akrylmasse for tetting og fuging innendørs. Eggehvit , sånn som ferdigfabrikkerte lister?


God vedheft mot de fleste byggmaterialer, og utmerket til tetting rund dør- og vinduskarmer, byggelementer, rør osv. Overmalbar med vanntynnede malinger. Hvit er ECPlus-godkjent og kan brukes utendørs. Forbruk: - lm per patron eller etter behov. Emilie sitt rom blir helt sikkert i antikkhvit eller eggehvit med en gammelrosa vegg.


Er litt fristet til å ha en vegg i stua ved spisebordet eller veggen bak sengen med tapet. Anne Marie fra Hogstadvika. Jeg har malt Bombay-bordet mitt med antikkhvit eller lys antikk. Så jeg skal ihvertfall styre langt unna dem senere. Vi har lys antikk fra jotun på veggene og eggehvit heltre dørblad og karmer,.


Last opp eller legg inn bilder fra. Det er en farge som heter antikkhvit også,. Har akkurat skiftet kledning, vinduer og tak på huset så her har vi jobbet fælt!


Tilfører du LED eller halogen, vil fargen nødvendigvis se kjøligere ut ettersom lyset er blålig. Rødligere lyskilder vil på sin side skape mer varme i fargetonen. Prøv deg fram og test fargen i både dagslys og lampelys. Klæbo synes derimot ikke det er så viktig å ta hensyn til om rommet er nord-, sør-, øst- eller vestvendt.


Mange i dag velger f. Bomull, som er en gulaktig hvit tone. Og slike gulaktig hvite toner står ikke like godt til krittende hvite vegger eller kjølige gråaktig toner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg