tirsdag 23. juni 2015

Maling av utemøbler

Utemøbler til restaurant, hotell og bar. Rimelige priser og rask levering. Bredt sortiment av utemøbler til restaurant, hotell, bar og café. Hva skjuler seg bak trenden? Levering på 3-arbeidsdager.


Alt du trenger av bo- og byggevarer.

Se hele utvalget i vår nettbutikk! Med en Solseng fra Sparmax får du optimal avkobling og fantastisk komfort. En herlig solseng eller daybed lar deg virkelig ta vare på årets solrike dager. Hvordan male utemøbler. Denne bruksanvisningen gjelder for maling av utemøbler.


Vi anbefaler at du bruker dør- og vindusmalinger på utemøbler av gran eller furu. Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå.


Hva hvis malingen krakelerer?

Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Maling av hagemøbler. Du kan være mer vågal i valg av farger på utemøbler enn på huset.


Her er fremgangsmåten for møbler som er tidligere malt eller oljet. Gamle utemøbler av gran og furu har en tendens til å gråne og miste all farge. Hvis du ønsker å friske opp sølvgrå tremøbler i hagen kan løsningen være å beise møblene slik at de får et gyldent preg. Med terrassebeis, som finnes i farger, kan du få akkurat den nyansen du selv foretrekker.


Fjern all løstsittende rust og maling , og påfør malerolje eller en spesiell rustolje som trekker inn i rusten og driver ut luft og fuktighet. Når rustflekkene er mettet med olje og har en silkematt glans, skal det hele tørke over natten før maling. Gi dine utemøbler ekstra omtanke - beskytt dem mot vær og vin og gjør de sommerfine ved hjelp av litt maling ! Sommersesongen er snart på vei og uansett om din uteplass er i form av en hage, en balkong eller kanskje en brygge så er den et herlig fristed for å nyte fred og ro. Legg litt ekstra omtanke på denne plassen og la møblene i alle former og størrelser bli sommerfine ved hjelp.


Her er det brukt blank maling på bordplate og sittebenk, i kombinasjon med en matt maling på understellet. Bare fantasien setter grenser! Slik lykkes du med maling av utemøbler.


Har du skrapet av maling helt inn til treet bør du behandle tremøblene med spesialprodukter som impregnerer treet før du grunner. Påfør grunningsolje Det finnes en rekke produkter på markedet som gir ekstra beskyttelse til malte utemøbler , for eksempel ulike typer grunningsolje. Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling ?

Ja, da er dette kanskje en sak for deg. La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen. Det er et hav av vakre LADY farger å velge mellom! Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt! Tilsvarende stoler av metall finnes på Verket Interiør i Bærum.


Bruk deretter maling for metall. Jernmøbler kan lett ruste når de står ute. Se vårt store utvalg her! Finn og kjøp dine favoritter online på Ellos. Shopping på sitt beste.


Balkongmøbler til lave priser. Billige møbler med kvalitet hos Chilli. MÅ TØRKE SKIKKELIG OPP, før du begynner med maling. Av maling anbefales dør- og vindusmaling. Den har høy glans, og er mer slitesterk enn veggmaling.


Emaljelakk kan også brukes. Den gir en høyglans overflate. Når utemøbler av metall skal pusses opp, lønner det seg å grunne først med ruststoppende maling. For deg som skal bygge nytt eller pusse opp. Epoxymaling består av to komponenter.


Den kjemiske sammensetningen gjør materialet stivt og ekstremt sterkt når de to komponentene herder. Møblene vil etter hvert få et mer værbitt utseende og blekne noe i fargen. Som alt treverk vil de ha godt av å oljes ca. Du kan også etterbehandle møblene med beis eller maling. Gyngestolen har seks bolter (fire på meiene og to på armlenene) som må strammes av og til.


Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp. Så bruker man en heftegrunn, og så maler man med den fargen man vil ha. Da bruker man maling som er beregnet på møbler, eller typen man bruker på lister. Treolje finnes i flere varianter, og er først og fremst beregnet på terrassegulv, utemøbler , detaljer og synlige flater av trykkimpregnert furu og sibirsk lerk.


Oljen har god inntrengningsevne, og er også godt egnet som grunning før maling eller dekkbeis. Ulempen er at oljen ikke er slitesterk, derfor bør nytt lag påføres hvert år. Liberon Stripper er skånsom og inneholder fettstoff, slik at treverkets overflate ikke blir skadet ved bruk. Det vil derfor ikke være behov for å slipe treverket etter bruk av Stripper.


Hvis du vurderer at det er nødvendig å bruke maling - og lakkfjerner, må du behandle hele møbelet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg