torsdag 4. juni 2015

Temperatur ved maling inne

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Alltid stort utvalg og god service.


Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Underlagts temperatur avgjør hvor lang tid grunning og maling trenger på seg for å herde. På emballasjen står tidsangivelser som gjelder ved optimal innendørstemperatur og luftfuktighet.


Lavere temperaturer eller høyere luftfuktighet medfører lengre herdeti sier Lars Petter Rustan hos verktøyprodusenten Jordan. Hvis du har et hus med dårlig drenering og uten grunnmursplast trekker fuktigheten inn i pussen under bakkenivå og trekker seg oppover i pussen (Dette kalles kapillærsug). Denne fukten skal ut igjen og da tar den letteste vei.


Det er ved å presse på malingsfilmen slik at den flasser av og kommer ut der. Sjekk også at fuktigheten i treverket ikke er for høy før du setter i gang. Unngå sterk sol ved maling.


I solsteiken vil malingen kunne få blærer. Det er derfor mest ideelt å holde seg til skyggesiden av huset når en maler. Gå derfor foran eller etter solen rundt huset ved maling. Forside Tapet, farge og maling Male i lav temperatur ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Temperatur ved maling inne

Temperaturen inne virker på mange forhold: trivsel, komfort, arbeidslyst og arbeidsevne, arbeidshastighet (effektivitet) og arbeidsresultater fra læring til uhell, tabber og ulykker. Både for lav og for høy temperatur gir plager og nedsatt funksjon. Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig.


Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Få ned tempraturen i rommet! Ved for høy temperatur tørker maling for fort. Ved grader er det lettere å oppnå et skjoldefri resultat. Er du i tvil om hvilken maling og hvilket utstyr som passer best til det prosjektet du skal i gang me ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre. Når du maler innendørs er det en fordelå holde en relativt lav temperatur.


Men hvis du slår av (eller skrur ned) varmen, og holder en temperatur på cirka grader, flyter malingen penere sammen. Vanntynnede produkter kan man bruke helt ned til fem grader. Men vær obs på temperaturen om natten, det er ikke heldig om temperaturen synker ned til to-tre grader første natt etter at det er malt. Oljebaserte utendørsprodukter kan man bruke i enda kaldere vær enn vanntynnede, det vil jo uansett ikke fryse.


Kald luft ved minusgrader ute inneholder derfor lite vann selv om den relative luftfuktigheten er høy. RF ved temperatur o C. Derfor kan luftfuktigheten inne også bli lav og særlig der temperaturen er høy, eller ved jevn ventilasjon med brukbart luftskifte. Normaltemperaturen ved rektal måling er om lag grader.


Ved mange legekontor og sykehus måles temperaturen i øret, og man bruker da et spesialtermometer som er laget spesielt for dette formålet. Denne metoden blir betraktet som noe usikker, ettersom både brukerfeil og forhold inne i øret kan gi feilmålinger. Opplevelsen av kulde er avhengig av både temperatur , vind og fuktighet. Arbeidsmiljøloven gir ingen temperaturgrenser.


Verneombudet kan avbryte arbeidet dersom det mener at temperaturen innebærer umiddelbar risiko for sikkerhet og helse. Terje Ringdal blir resultatet av panelmaling best om temperaturen er lav. Det er panel på vegg inne og dermed maling for innebruk Smile.


Det er ikke bare været som er viktig når du maler. Veggmalingen fra Nordsjö egner seg for innendørs maling på puss, betong, gips, glassfibervev mm. Vanligvis måles temperatur inne i små trehytter.


Stadig flere trehytter med manuell avlesning av temperatur blir erstattet av automatiske stasjoner, men reglene for måling er likevel de samme. Høy innetemperatur gjør oss mer følsom for forurensninger i luften (svevestøv og avgassinger). Dette skyldes at høy temperatur bidrar til å tørke ut tårevæsken i øynene, noe som kan gi smerter og betennelser i øynene.


Temperatur ved maling inne

Dette praktiske, trådløse termometeret måler temperaturen både inne og ute. Utetemperaturen måles ved hjelp av en trådløs sender (den kan selvsagt brukes inne også hvis det er ønskelig) som har en rekkevidde på opptil m. Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males, dekkbeises eller beises på høsten. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling , dekkbeis og beis lenger tid på å tørke, forteller Kristian Sæther, merkevaresjef i Jotun, til Dinside. Men det er absolutt mulig å gjøre - bare du tar visse. Hvilken temperatur som er å foretrekke inne , er avhengig av individuelle forhol som aktivitetsnivå og bekledning.


Knut Ivar Edvardsen, sertifiseringsleder i Sintef Byggforsk, til Klikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg