torsdag 18. juni 2015

Flamingo fugl

De gamle egypterne brukte en silhuett av en flamingo som hieroglyf for fargen rø et tegn som også representerte reinkarnasjonen av solguden Ra. I begynnelsen av kristendommens era forbant mange flamingoer med inkarnasjonen av den legendariske fugl Føniks, den udødelige røde fuglen som gjenoppsto fra sin egen aske. Man har fundet millioner år gamle forsiler, som ligner en tidlig form af den moderne flamingo. De fleste kilder anerkender seks flamingo -arter og placerer dem som regel i én slægt.


Forekommer i de varmere deler av.

En av de beste Fugler -artiklene er… fugler i Norge Brødsmulesti Store norske leksikon Biologi Dyr Fugler Det er 2fuglearter som regelmessig hekker i Norge. Langt flere arter er sett her i landet. Mange av fuglene i Norge er trekkfugler som bare er her en del av året.


Arten er nært beslektet med rødflamingo, P. Vestindia , det nordlige Sør-Amerika og Galapagosøyene , og har vært regnet til samme art som denne. Nominatformen (P. r. ruber) fikk det norske navnet rødflamingo og beholdt det vitenskapelige navnet P.

Ved hjelp av kikkert tildelte forskerne hver flamingo en fargeverdi på en skala fra til som gikk fra svært blek til sterkt rosa.

Gruppen oppdaget at fargeverdiene sank fra gjennomsnittlig i februar – høydepunktet av paringssesongen – til gjennomsnittlig i mai, juni, juli, august og september når fuglene passet nyklekte unger. Ein flamingo med god tilgjenge på mat får kraftfulle farger og er ein ettertrakta make. Ein kvit eller bleik flamingo er derimot usunn eller underernært. Jo kraftigere rosa, desto mer attraktiv er fuglen som regel – så flamingoene smurte trolig oljen på som sminke for å gjøre seg mer ettertraktet, sier Juan Amat. Det var svært spennende for oss å gjøre denne oppdagelsen, sier han.


Vi vet at andre fugler som lammegribben tar gjørmebad som gir fjærene et fargeskjær. En flamingo ligner en fugl tegnet av et fantasifullt barnehagebarn. Fotosearch arkivfotografi og arkivfilmlengde hjelper deg å finne det perfekte fotografiet, raskt! Den har absurd lange bein, knudrete ankler (som ligner knær), en slangeaktig hals og et kjempestort nebb, og den er fargelagt med den flotteste fargeblyanten i esken. Og der i det grunne vannet har flamingoene stått i tusenvis av år.


En dag var det imidlertid en rebelsk flamingo som fikk nok – hun lengtet etter å kunne bade noe mer enn føttene. Arkivfotografi - Fotosearch Enhanced. Nei, det er helt vanlig å se hvite flamingoer. Det skyldes nemlig bare at det er unge fugler. Det måtte da finnes dypere vann der ute?


Det finnes i alt seks arter flamingoer i Afrika, Sør-Amerika og et par steder i Europa.

Fem av artene er normalt mer eller mindre rosa, mens den sjette – med det latinske navnet Phoenicopterus ruber ruber – er helt rød. Den oppblåsbare fuglen er minst like kul som den ekte, men noe større – slik at du kan flyte rundt på behagelig vis! Sommerens beste bassengvenn er en stor og oppblåsbar tropisk fugl ! Disse fuglene skiller seg fra andre fugler gjennom at de har svømmehud mellom tærne og en bar (fjærløs) strupelapp. Neseåpningene i nebbet har dessuten utviklet seg til lite funksjonelle slisser, så disse fuglene puster gjennom munnen.


Websitet anvender cookies til statistik. I flamingoer er den bevegelige delen av bekken den øvre, ikke den nedre delen, som skiller den fra mange andre fugler. På hodet til en flamingo -vanlig er det områder som er avdekket av fjær - et tau og en liten ring rundt øynene, som er røde. Pelikaner er store fugler som typisk måler omkring 105–1cm. Denne information deles med tredjepart.


Fuglene har et langt ibislignende nebb, men en svært stor og karakteristisk strupesekk er integrert i undernebbet. Sekken er svært fleksibel og stenges med overnebbet, som er tynt og flatt. Flamingo fuglen har en massiv nebb buet ned. Det gir nebbet en mye større uttrykk enn den egentlig størrelsen.


For alternative betydninger, se flamingo. En undtagelse er dog det australske kontinent. De er nært beslægtet med storkene og lever fortrinsvis i tropiske og subtropiske egne af verden. De europæiske flamingoer lever hovedsagelig i Sydfrankrig, på den Iberiske Halvø og ved Donauflodens.


Clas gir års garanti. Du kan også skrive tallet for å vise alle oppføringer av fugl på bokstaver. Vi er stolte over våre produkter og det er viktig for oss at du som kunde blir fornøyd. Derfor gir vi års garanti på de aller fleste av. Enkelte fund af den underart, der yngler i Sydeuropa (Phoenicopterus ruber roseus, på dansk blot flamingo ), har dog formentlig nået landet ved egen hjælp.


Stilig, og ikke minst populær flamingoformet koppholder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg