fredag 5. juni 2015

Barrøy norge

Super bilferie i Norge med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Barrøy norge

På øen bor en familie på fem mennesker og deres husdyr. De lever et liv så tæt på at være selvforsynende, som det i vore dage er muligt. Men nogle vintermåneder hvert år må faderen tage med på fiskeri ved Lofoten for at tjene de penge, der trods alt skal til. Vi er altså i siste halvdel av det siste krigsåret.


Ingrid vender hjem til Barrøy etter å ha tjent til livets opphold på fiskebruk. Her flyter lik i fjæra og en russisk krigsfange karrer seg i land. Ingrid redder livet hans og forelsker seg, holder han skjult en kort stun mens kjærlig­heten varmer henne. Det får konsekvenser. Fortellingen om Ingrid Barrøy , som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden.


Barrøy norge

Rigels øyne er tredje bok i serien. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i. Ingrids datter er blitt ti måneder, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. Der på Barrøy får vi følge Ingrid og hennes lille familie fra hun er år til hun er blitt 18. Gjennom Ingrids oppvekst og erfaringer får vi fortalt en viktig historie om vår landsdel og om folket som levde og lever videre her. Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten.


Og vi ha’kje mat, roper bokas hovedperson. Akkurat dette står jo i lokalpressen i dag, i Norge. Vi kan ikke ha dem her. Historien gjentar seg. Detta är en ofullständig lista över öar i Norge.


Barrøy norge

Få inspiration til rejsen til Norge. Planlæg skiferien til de norske fjelde og læs alt om fjordene, nordlyset, vandring, Oslo og Lofoten. Roy Jacobsens tredje bok om Ingrid Barrøy viser en fred full av løgner og fortielser.


Bombingen var den største enkeltragedien i Norge under krigen. Dette er en sterk roman om et folk etter en krig for alle som ønsker å forstå mer av landet vi lever i. HANDLING FRA ETTERKRIGSTIDENS NORGE. Datteren hennes er blitt ti måneder, og Ingrid merker at hun ikke lenger kan være på Barrøy. Hun legger ut på en vandring gjennom fredens Norge for å finne barnefaren. Alle rundt henne, også de hun møter underveis, fraråder henne den hasardiøse jakten.


Barrøy norge

I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Du finner kart over Nordland her.


Til sammen er de tre bøkene et monument over kystfolk i Nord- Norge i slit og krig. Bakgrunn Rigel på 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg