mandag 12. september 2016

Grått hus med hvite karmer

Grått hus med hvite karmer

Planlegg din tur til Det hvite hus online. Din offisielle billettforhandler! Opplev fantastisk mat og uteliv! Få maks ut av sightseeingen!


Velger du en nøytral grå prøve, får du en fasadefarge som drar mot blått eller lilla. Hvis du ønsker lyst grått hus , bør du velge farge med minst i sorthet i NCS-koden. En lysere farge vil oppleves hvit. Fargeprøver som er tonet mot blått, gir farger som er tydelig blå. Naboene har malt sitt hus i en flott mørk gråbrun farge kalt Aske (tror ikke dette er Jotun) med hvite karmer , sannsynligvis klassisk hvit.


Farmor har nok blitt inspirert av dette huset, og vil også gjerne ha en hvitfarge på karmene, men vil ha en med litt grått i fordi hun er redd kontrasten ellers blir for stor. Grått kan være elegant og enkelt, men ikke på alle hus. Grått gjenspeiler materialene rundt oss som stein, betong, glass og flis. Det kan derfor virke mer logisk å velge grått på større bygninger som har en del av disse materialene enn på trehus med mindre omfang, forklarer Henningsen. Vi bruker Nordsjø trebitt hvis jeg husker riktig - i fargen Beito.


Grått hus med hvite karmer

Litt mørkere enn jeg trodde, men utrolig fin der treet skinner gjennom beisen, nesten litt sølvaktig. Gulheten forsvinner når fargen kommer opp på veggen. Hvis du vil ha et rent grått hus uten dragning mot anne farge, velg en litt gulaktig gråtone. Dette blir nesten pinlig, Anne.


Men, jeg er utrolig opptatt av husfarger! Det koker liksom innvendig når hus etter hus males grått. Selv klorer jeg meg fast i et rødt hus her ved Trondheimsfjorden, og tenker med skrekk og gru på at nå males faktisk bygårder i Trondheim sentrum grå ! De fargerike bygårdene i Trondheim sentrum. Huset var grått med røde vinduskarmer da vi kjøpte det, og jeg bestemte meg for at jeg ville male det svart.


Stylizimo: Nytt hus med et par malingsstrøk. Jeg har alltid likt svarte hus , og jeg var sikker på at huset ville se bedre ut i svart. I enkelte kyststrøk er hvite hus påkrevd.


Den hvite by, hvor de lyse fargene assosieres med den nydelige, hvite sørlandsidyllen. Selve inngangspartiet kan med fordel males i en klar kontrastfarge. Hvite hus kan gjerne eksperimentere med farger som rødt, grått og sort på døren. Særlig ser vi at blått har blitt veldig populært, og her er mange nydelige nyanser å velge i. Jeg liker egentlig brunsvarte hus med hvite lister og rdt tak veldig. S n med mange gr hus rundt, fles det greit med hvitt og gr karmer 24.


Grått hus med hvite karmer

Grtt gir ofte fargeopplevelse og en forankring av huset, men vil du framheve. Har du et antikt hvitt hus , vil det virke mkkete med en kritthvit 27. Jeg er ikke noe fan av hvite hus , man blir sittende ute i sola å myse om man ser på huset eller sitter mot huset og om vinteren blir husfargen så kald der den går helt i ett med snøen. Da vi kjøpte vårt hus var det hvitt , men aldri mer ! Alle hus om dagen er grå og hvite , det er så kjedelig. Blått hus med hvite karmer er helt nydelig, gå for det!


Trodde du Lottomillionærer og andre velstående trivdes best i hvite eller sitrongule hus med søyler og glasert svart takstein? Den mest tradisjonelle hus i skogen fargen er jo rødt med kontrast i hvitt (går vel med kontrast i andre varianter også), men det er kanskje ikke det dere ønsker? Pent hus , tror det vil kle sterkere kontraster enn hva det har i dag svært godt. Fargene det har nå gjør det vel litt anonymt og kjedelig, syns detaljene forsvinner for mye.


Gulaktige, hvite toner står ikke like godt til kritthvite vegger, til de populære rødlige greige-tonene, eller de mer kjølige og nøytrale grå - og blåtonene. Sammen med litt kjøligere farger kan de gulaktige tonene fort se litt skittengule ut. Med greige toner menes gråbeige, de varme tonene.


Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette. Tenk på lyset og årstidene. Her i Norge forandrer lyset seg med årstidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg