tirsdag 6. september 2016

Male panel uten kvistlakk

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Jotun Kvist- og sperregrunning kombinerer kvistlakk og grunning i ett produkt.


Nå er det enkelt å male gulnet panel.

Se før- og etterbilder her. Panel er ett av de underlagene som krever meget gode, og ikke minst riktige produkter for at du skal få et bra resultat, understreker eksperten. Gode tips når du skal male tak. I stuen hadde jeg furu panel i deler av taket som var år gml.


Så la jeg nytt panel på resten av taket. Det nye panelet måtte jeg bruke kvistlakk på for å få det tett. Det gamle taket prøvde jeg først uten - og det har ennå ikke seget noe igjennom selv etter år.


Så vil tro at noe panel slipper du å kvistlakke etter noen år.

Male på panel uten å kvistlakke. Hvor lang tid etter å ha malt panel uten å kvistlakke kan man vente at. Derfor ALLTID kvistlakk når man maler treverk.


I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males, den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males, ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen. Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. En smal sak å male paneltak?


Jordan Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn! Men med riktig verktøy, gode arbeidsmetoder og kvalitetsmaling vil jobben være både enklere og raskere enn fryktet. Nå kan du endelig få kjøpt heltre panel som du slipper å behandle med kvistlakk , du slipper å grunne og du slipper å male.


Han mente også på at det var bare å male rett på uten sperregrunn, da han mente på at lakken ville sperre for blødning som du selv sier. Det er best å male når det er kaldt ute og kunstig oppvarming inne, sier malermester Terje Ringdal. Han anbefaler å male panelet i februar-mars for å minske risikoen for krympesprekker.


Maler du ubehandlet treverk, må du enten bruke grunning med kvistlakk , eller grunning og kvistlakk hver for seg. Men må jeg da bruke kvistlakk først?

Virker som en evighetsjobb. Inn til denne kjellerstua er det en mengde dører (hvite) og den ene veggen er malt i en blåtone ( uten panel ). Vil male over den blå veggen og vurderer å også ta de andre veggene i samme slengen (panelet som nevnt over). For der der oljemalingen pent fordelte seg utover og laget en fin blank overflate uten skjemmende penselstrøk, nesten helt av seg selv, må du her sørge for å hjelpe malingen litt. Om du skal ha farge på malingen så få blandet farge i grunningen også, da slipper du kanskje unna med ett lag maling utenpå grunningen. Før man setter i gang med ytterligere behandling, er det også viktig å undersøke om lakken sitter godt, eller om den er porøs og nedslitt.


Skal du male panel , blir det penest når du bruker pensel. En teknikk vi fant ut var ganske effektiv var å først rulle på malingen, og deretter gå over med en pensel etterpå. Det går mye fortere, men vær obs på at malingen tørker utrolig fort, du må være rask med penselen. Chem malingsfjerner har jeg selv erfart at er ganske god.


Har tatt inn Owatrol sin til butikken. Har ikke fått testet denne enn. Er greit å kunne stå uten med slikt, så det får bli til våren. Hvis nødvendig skrapes løs maling.


Fjern pussestøvet med en fiberklut eller en annen spesialklut. Er panelet umalt, må det påføres kvistlakk , uansett hvor gammel veggen er. Har panelet sår eller sprekker, bør disse sparkles.


Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens. Vil du male et lakkert gulv, skal du slipe det helt matt. Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et gammelt bordgulv, skal du rense fugene grundig slik at du ikke risikerer å få blandet støv og smuss inn malinga underveis i arbeidet.


Jeg har kjøpt noe ubehandlet gran kledning men så ser jeg at det er forskjellige meninger om en skal bruke kvistlakk eller ei, før en behandler treverket videre. Til slutt skal jeg beise og ikke male , om det har noen betydning. Noen her som kan svare meg på dette med kvistlakk på gran kledni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg