mandag 6. juli 2015

Han gris

Vi hører gjerne fra deg! Finn vår kontaktinformasjon her. Det er påvist genetisk sammenheng mellom rånelukt og kjønnsmodning hos hanngris , og mellom kjønnsmodning hos hanngris og purker. Gjennom å senke frekvensen av gener som er assosiert med et høyt nivå av rånelukt, håper forskerne over tid å kunne komme ned på et akseptabelt nivå for såkalt utsortert gris.


Det er vanlig å kastrere all hanngris som vokser opp til slakt i Norge. Grisene kastreres enten kirurgisk eller ved hjelp av vaksinering.

Grunnen til at hanngrisene kastreres er at hormonene til hanngrisen påfører kjøttet det vi kaller rånelukt. Mange mennesker reagerer kraftig på denne lukten. En kastrert hanngris kalles vanligvis galt(e). Avkommet kalles grisunger, men fra de blir omkring 2–måneder gamle benevnes de gjerne som kultegriser. Da er ungene avvendt.


De er lettlærte og gjør gjerne trix i bytte mot mat. Gris , også kalt tamsvin eller bare svin, har sitt opphav i villsvinet, og holdes som husdyr for å produsere svinekjøtt. Purke er hunndyr av gris , råne er hanndyr.

For å unngå eventuell vond lukt og smak på kjøttet er det vanlig å kastrere hanngrisene. Lukten av androstenon er ofte beskrevet som lukt av svette eller urin, og lukt av skatol er beskrevet som lukt av gjødsel eller fjøs. Kirurgisk kastrering av hanngris under ukers alder er tillatt både i konvensjonell og økologisk svineproduksjon. Inngrepet skal utføres av veterinær med bruk av bedøvelse, og det skal i tillegg til bedøvelse brukes langtidsvirkende smertebehandling gitt som injeksjon i forbindelse med inngrepet.


Ved kastrering skal det ikke nyttes metode med overriving av vev. Griser i kjøttindustrien lever hele livet innesperret i en trang betongbinge. Grisar är viktiga inom köttproduktionen eftersom de växer snabbt och uppemot av vikten kommer till nytta. En gris väger cirka kilo vid födseln.


Få flere fakta om grise her. Informasjon for deg som skal slakte VAK- gris. FAQ - vaksinering mot rånelukt. Bokstavene dine er riktige. Artisten fin ner du i kryssord.


Det Norske Akademis ordbok, og i Norsk Riksmålsordbok. Hanngris er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp hanngris i ordboka.


Vaksinekastrering er neppe den endelige løsningen, men det er foreløpig det vi har.

Ordbog over det danske Sprog. Fakta: Grise bliver hurtigt vilde igen, hvis de bliver sat fri i naturen - de begynder f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg