onsdag 15. juli 2015

Test beis 2015

Produktene har fått karakteren bra valg, tvilsomt valg eller anbefales ikke. MIDT PÅ TREET Flügger. SJEKKER PENSLENE: Jens Petter Lunde fant bare en pensel som var god nok til en femmer på test -terningen.


Når du dypper en pensel i beis og holder den opp etterpå så ser du om det renner veldig eller om den holder seg godt oppe i penselhårene, sier Lunde.

Beisen ble senest kåret til best i test i Hyttemagasinet nr. Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og. Dette er den fjerde testen av maling og beis for utendørs bruk, gjort av Folksam.


Butinox Terrassebeis fremhever og bevarer treverkets naturlige struktur med et transparent klart eller innfarget utseende. Testene går over to år, og de testes for mugg- og algevekst, krakellering og avflaking. For å sjekke påvirkningen av klimaet har testene blitt gjennomført på fire ulike plasser i Sverige: Alnarp utenfor Malmö, Borås, Uppsala og Vindeln utenfor Umeå. Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester.


TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert Stefan Hjort.

Tjærebeis er som nevnt beis med noe tjære i. Den brukes på nytt, ubehandlet, eller tidligere tjærebeiset treverk, og krever ingen grunning. Vanntynnet beis er en variant det finnes enkelte fordommer mot. Kan en vanntynnet beis holde, undrer folk, særlig de av den eldre garde, forteller Andersen. Men i dag er de beste produktene vanntynnet. Olje er for eksempel billigere enn beis , men eksperten mener at beis beskytter mer og krever mindre vedlikehold.


En av fordelene med terrasseolje er at det er billigere enn terrassebeis. I tillegg finner du flere typer oljer med de samme egenskapene som beis når det gjelder beskyttelse mot sopp. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Men mens produsentene gjerne snakker om utviklet teknologi og forbedringer, fastslår Folksam at årets test viser en dårligere kvalitet enn noen gang.


Probeer het vandaag nog! Les tester og omtaler før du skal kjøpe på nett. Se beste pris på Jotun Drygolin Oljedekkbeis (liter). Morten Eliassen, som har ansvar for Jotuns teststasjoner.


Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling.

Til enhver tid testes rundt 5. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. Når du skal velge bæremeis bør du se på ulike typer og prøve de på ryggen din, med barnet i. Vi har testet forskjellige bæremeiser.


Gilde Gourmetlam Jostedalsbreen får en sekser på terningen i VGs test , og de går helt til topps blant urøkt pinnekjøtt i DNs test. VG mener kjøttet er passe salt, har fin konsistens og godt fett. DN trekker fram at kjøttet må ha fått tørke lenge, med fin smak og god konsistens.


Så lenge det er brukt vanlig olje eller beis fra før, så kan dette fjernes med terrasserens slik at man kan starte på ny frisk med for eksempel en terrassebeis med ny farge og utseende enn man hadde før. Utvalget av stykker får også skryt. Sterke oljer og beiser kan man derimot få problemer med å fjerne, sier Sve. Nye hus bygges i dag med uhøvlet panel utvendig, og beis er et naturlig valg de første årene, blant annet fordi den trenger så godt inn i treverket. Du må beise oftere enn du maler, men arbeidet er raskt og lettvint.


Oljebasert beis vil være det sikreste alternativet for utendørs bruk. Har jeg påstått at det er noe usikkert med tjærebeis? Det jeg mente å si er at oljebeis er et sikrere alternativ enn vannbasert beis. Du kan også sammenligne priser på produktene som er testet. Livet i treverket kommer til sin rett med TREBITT Terrassebeis, som gir et tidsriktig og naturlig uttrykk.


Når du bruker beis fremheves treverkets særegenheter og naturlige glø samtidig som den beskytter treverket mot det tøffe, norske klimaet. Og så enkelt som det er. Se video av vår test her. Norgesmester for lærlinger, og kommende malersvenn, Annie Helen Pedersen hos Malermester M. Bratfoss AS har utført testen.


De ulike malingene ble målt opp mot følgende kriterier: Utflytning, dekk, glans og fargematch. Beis er en overflatebehandling som trenger inn i veden og lar treets struktur og overflate være synlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg