tirsdag 14. juli 2015

Mosefjerning på tak

Nytt tak til huset – hva skal jeg velge? Når skal det gamle taket skiftes til nytt? Kan du gjøre det selv, og hvilke krav skal taket ha? Hvilket takbelegg holder lengst?


Hva koster et nytt tak , og hvilke andre utgifter er forbundet med å skifte taket?

Flate og slake tak , der hellingen er under grader, er mer utsatt for mose, og der må du jevnlig ta turen opp. Bygg og Bevar anbefaler at du sjekker taket årlig for mose, at taksteinen ligger og at nedløp ikke er tettet av blader. Høytrykksrens av taket er en annen metode som gir taket den mosefrie glansen tilbake. I områder der folk er plaget med mosse på taket legger jeg og anbefaler jeg mossestop ifra Wurth.


Den kan legges på alle typer tak som ikke inneholder metall. Kobber har lengere levetid enn zink. Vi anbefaler zink fordi den har bedre virkningsgrad enn kobber.

Det enkleste er som oftest det geniale! Et mosegrodd tak ser litt forfallent ut, så for din egen tilfredsstillelses skyld bør du rengjøre taket med jevne mellomrom. Tak under trær trenger mer rengjøring fordi: Barnåler og løv samler seg i takrenner, under dekkbor på vindskier og under mønepanner. Fuktighet gjør raskt det hele til en klissen jordgrøt, og angrep av. Hjelp til fjerning av mose på tak ? Vi i Stjern Renhold Service AS står til tjeneste og utfører varierte oppdrag som er relatert til typisk takvask av boliger i Trondheim.


Tak med lav helling er også oftere preget av moseplagen, siden vann ikke ledes så fort og greit unna som på tak med større helling. Grønnsvær oppstår også hyppigere på tak med en ru overflate. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. For profesjonelle er det store krav til sikring ved arbeid på tak , og det er ingen grunn til å være mindre aktsom for en amatør. Dersom huset er lavt og taket rimelig flatt, er det mulig å gjøre jobben selv uten å risikere liv og helse.


En stige er ikke et arbeidsste kun for å klatre opp på et godt stillas. Takrens er i utgangspunktet en jobb for profesjonelle. Taket kan bli glatt av alger og mose.


Det stilles store krav til sikring av arbeid på tak , og takrens er en spesielt vanskelig oppgave.

I Bioclean utfører vi takrens og fjerner mose fra taket på en sikker måte. Det finns flere strategier mot mose på tak. Eternitt kan avgi asbestfibre som er farlige å puste inn. Les mer om vedlikehold av eternitt. Tak med helling på under grader er mer utsatt for mosegroing fordi vannet ikke renner av like effektivt som et brattere tak.


Trondheim Renholdsservice as tilbyr takspyling og mosefjerning. Vi renser og rengjør takrenner. Takvask er viktigere enn mange kanskje tror, og det estetiske er nok det minste problemet.


Overgrodde tak med alger og mose kan føre til permanente skader i form av sopp og råte på taket. I tilegg til å redusere ventilasjonen. Da har du ganske sikkert også en del mose på taket, hvis du ikke har vært flittig med skrape, børste eller høytrykkspyler.


Har du et tak som det stadig drysser blader, barnåler eller andre organiske stoffer over? Men det finnes en enklere måte å bli kvitt mosevekst på , den krever verken skrubbing eller spyling. Porer i takstein trekker til seg fuktighet, og denne holdes lenger på med mose.


Det vet du allerede – og mosen skal vekk. Så langt er alt vel, men er det en mosefjerner eller vertikalskjærer som gjør susen? Hun legger til at mekanisk mosefjerning uansett er for sent i år. Mose kveler gressplenen. Det burde i så fall vært gjort tidlig på våren.


Men mulighetene er store for at mosen kommer tilbake hvis du ikke fjerner selve årsaken til at den er der. Stikkordet er at plener som trives, ikke blir mosegrodde. Skrinn jord er ideelt for mosen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg