tirsdag 22. september 2015

Beising terrasse temperatur

Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Unngå påføring i direkte sollys, fuktig vær og ved lave temperaturer. Husk at det vår og høst kan være problem med duggfall etter lav temperatur om natten. Dette forlenger herdetiden og du bør drøye noen timer før du setter på plass møbler og tar terrassen i bruk.


Beising terrasse temperatur

Underlagstemperatur skal være over °C. Beisen må være tørr før den utsettes for fukt. Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter at du har beiset terrassen. Husk at: Terrassebeisen skal trenge inn i treverket og ikke danne film.


Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males, dekkbeises eller beises på høsten. Når temperaturen ute blir lavere og fuktigheten høyere bruker maling, dekkbeis og beis lenger tid på å tørke, forteller Kristian Sæther, merkevaresjef i Jotun, til Dinside. Men det er absolutt mulig å gjøre - bare du tar visse.


Beising terrasse temperatur

Beise ubehandlet terrasse Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og beising av ubehandlet terrasse. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Riktig tidspunkt for vask og beising av hus og terrasse.


Når kan vi starte med utendørsarbeid som husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du sette i gang med med det samme, mens annet bør utsettes til varmen har tatt mer tak. Ved oljebehandling ville vi ventet til cirka timer etter, for å være på den sikre siden, tipser Sve. Fra oppstart vask til første grill på ny flott terrasse kan variere fra to dager til flere.


Beising terrasse temperatur

Herland sier til Dinside at det riktignok er noen få produkter som tåler lave temperaturer , men at de fleste eksteriørmalingene vil ha høyere temperaturer. Her er det forskjell på om det brukes vanntynnbare eller løsemiddelbaserte produkter, men en tommelfingerregel er at det bør være over pluss grader, sier hun. Terrassen må være skikkelig tørr før du beiser, ellers er jobben bortkastet. Oljebaserte produkter vil tørke langsomt ved lav temperatur (tjæralin kanskje dager) Men ikke vent: Hvis du lar kledningen stå til våren må du fram med stålbørste for å fjerne døde tfrefibre.


Terrassen er som et ekstra rom i boligen nå når det begynner å bli varmere. En temperatur under grader kan føre til at behandlingen ikke tørker skikkelig. Jeg forstår at mange er fristet til å beise terrassen før 17. Med jevnlig vedlikehold av terrassen , holder den seg like fin i flere år. Sliping og beising av terrassegulv.


Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere. Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden. La gulvet tørke et par dager før beising. Før du beiser (siden det er ny terrasse ) bør du grunne eller impregnere all endeved.


Så litt overskyet, eller skygge av en parasoll el, er en fordel. Beising bør ikke gjøres i sterk sol. Vi bruke en liten pensel over hele terrassen , ikke en rull. Beis hele lengder om gangen.


Volleng anbefaler at man bruker en rull, og ikke en pensel, for en mer effektiv påføring. Spesielt med tanke på at terassebeis er så tyntflytende. Penselen kan du bruke for å komme helt inn til kantene.


Prøv å arbeide litt systematisk med rullen. Ikke gjør dette når du skal beise terrasse. Sve drar frem den tradisjonelle feilbehandlingen som foregår hos mange hvert eneste år. Hvert år behandles det tusenvis av terrasser på feil måte. Se bilder) Har hatt to runder med terrasserens, og vasket terrassen med terrassevasker.


Beising terrasse temperatur

Innbiller meg at terrassen aldri har blitt renset tidligere, for en del av flekkene er veldig vanskelige å få av. Får dem sikkert bort ved å bruke høytrykkspyleren rett på, men da tror jeg det blir mye flising. Sprut på terrassevask og la det virke som beskrevet på forpakningen. Skrubb nøye med terrasseskrubben – hold treverket fuktig hele tiden.


Spyl av terrassen nøye med vann. La treverket tørke i 2-dager i fint vær. Når treverket er tørt, sliper du lett over terrassen. Børst av slipestøvet med en mikrofiberklut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg