tirsdag 22. september 2015

Male på høsten

Find Info on Your Health Needs. Explore Articles on SymptomFind. Her er flere råd til å male hus om høsten , enten det gjelder ubehandlet eller behandlet treverk.


Hvis det dannes dugg på en nymalt flate, vil det oppstå matte skjolder. Disse forsvinner ikke av seg selv, og må males over.

Foto: Butinox) Temperatur. Malingen fungerer best i døgntemperaturer over grader. På høstkvelder og -formiddager er dugg et vanlig fenomen.


Kommer dugg på en fuktig eller halvtørr maling, vil det kunne oppstå matte skjolder, såkalt duggmatting. Derfor bør du male tidlig på dagen, og avslutte arbeidet tidsnok til at malingen rekker å bli godt skinntørr, og vel så det, før duggen kommer, sier han. Det stemmer faktisk ikke, du kan male huset på høsten også.


Det er to forhold som avgjør om du kan svinge penselen i høst : Været (temperatur og fuktighet) og malingstype (oljebasert eller vanntynnbart).

Her er noen råd på veien til deg som skal bruke høstmånedene på å male huset: Mål fukten Ved malearbeid om høsten er en fuktmåler et må-ha-produkt! Med denne lille saken kan du raskt sjekke at treverket er tørt nok før du setter i gang. Eksteriørmaling er designet for å holde fuktighet ute. Maler du for tidlig etter en regnskur, stenger du fukten inne i stedet. I beste fall hefter malingen dårlig og du må male på nytt neste år.


Lyst til å være litt kreativ i høst ? Når det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, blir det dugg ute. Dugg på en nymalt vegg vil gjøre veggen matt, og denne duggmattingen får man ikke bort med mindre man maler over på nytt. Om temperaturen svinger mye, kan det derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke mest mulig før kvelden kommer. Så ta deg tid til å gå en tur i skogen eller på fjellet, og la inntrykkene synke inn og inspirere deg.


Du kan fortsatt male ute! Men det er allikevel noen forhåndsregler som må tas når man skal male om høsten. Rakk du ikke å beise eller male i sommer, er det ennå ikke for seint. Men du bør være ekstra påpasselig med fuktigheten. Fukt, regn og duggfall kan være en utfordring når det males , dekkbeises eller beises på høsten.


Intervallene for å male blir stadig kortere og du bør derfor male så tidlig som mulig på dagen.

Dessuten bør du ikke male treverket med fuktandel på høyere enn prosent, sier han. Mal før oktober - Folk bør ikke male huset senere enn 1. Det er liksom en gammel tommelfingerregel her på Østlandet, sier malermester Ole Andreas Klaveness til klikk. Et problem om høsten er at det blir fuktig i lufta når solen går ned.


Vi skal lage selvportrett, jobbe med analytisk tegning, lage trykk, male på lerret, prøve kull og bli kjent med forskjellige kunstbegreper og flere sentrale kunstnere. Kurset går over ganger. Elevene får jobbe med godt kunstmateriell av høy kvalitet, og alle får utdelt skissebok og kunstblyant ved oppstart. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male eller beise ute.


Kunstneren brukte høsten på å male en ny verden. Hvis jeg hadde seks uker igjen å leve, ville jeg gjort akkurat dette, sier Ole Jørgen Ness. Det tok ham dager med pensel og småprat å skape verket som nå skal ødelegges.


Ble ikke noe særlig finnsih, men etter strøk nr på våren ser det helt fint ut. Det jeg malte på dagti i noen få minus, tørket og så helt OK ut. Det fikk også strøk nr på våren. En tid da skogen, fjellet og åkrene bugner av ferske og fantastiske råvarer.


Høsten en helt spesiell årstid. Så om høsten Gjør sesongen lengre på naturens egen måte med høstsådd. Ved å så om høsten legger du grunnlaget for en rekordtidlig start i hagen neste vår. Her gir vi deg tips på grønnsaker, krydder, og andre planter som passer perfekt å så på sensommeren og om høsten , helt frem til frosten dukker opp. Enkelte allergikere har større problemer på høsten enn på våren.


Pollen kan spre seg når du kommer i nærheten av det, som ved å støvsuge eller rake. Raking Ifølge American Academy of Allergy, Asthma and Immunology må allergikere fremdeles passe seg for hagearbeid. Raking av løv kan nemlig gi allergiske reaksjoner.


Det er på høsten at noen busker og trær bør beskjæres, og løken som skal gi deg vakre tulipaner og krokus på våren bør også i jorden snart. Hvorfor er det så fint å plante på høsten ? Her kan fargene på blomstene tilpasses enhver høytid og feiring. Utstyr: Kongler, pinner, maling, lim. Hvordan: Vi startet med en tur i skogen hvor vi plukket med oss kongler og pinner.


Inne fant vi fram materialer og begynte med å male kongler og pinner. Siden det snart er påske, valgte vi å bruke gul maling og grønntoner på stilkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg