onsdag 16. september 2015

Grønt soverom

Soverommet er stedet der vi kan skru ned lyden og lade batteriene. Omtrent en tredjedel av våre liv bruker vi i soverommet - så da er det lett å forstå at søvn og hvile er en viktig del av vår eksistens og velvære. Det er mange måter å leve opp på den behagelige og intime plassen som du bruker så mye tid på.


Grønt soverom

I de senere år har ideen om et grønt soverom som er så miljøbevisst som resten av huset blitt mer populært. En grønn palett kan skape en vakker grønn harmoni, og et stilrent inntrykk til et rom er beregnet for avslapning. Drøm deg bort i harmoniske fargepaletter og detaljer som løfter helheten til himmels.


Her kan du boltre deg i inspirasjon til ditt nye. Fargene på veggene hjemme påvirker både trivsel og humør. Hvis du skal male soverommet er det flere farger du bør vurdere, og også farger du helst bør unngå. Fargevalget kan ha betydning for hvor god nattesøvnen din blir. Blomster på soverommet.


Grønt soverom

Riktignok i små mengder, siden de også krever oksygen om natten. Noen blomster i vinduskarmen eller på nattbordet er likevel helt innenfor. Supplerer du med naturmaterialer understreker du roen enda mer. Blir det for romantisk og rolig, og du ønsker et lite brud tilfører du et varmt rødt element.


Camille-Renée Finsru fargekonsulent hos Maxbo Stormarked Vækerø, mener det er viktig å være klar over hvilke egenskaper ulike farger har når du velger farge til soverommet. På soverom kan dempede grønn - eller blåtoner være gode fargevalg, for å skape en rolig, avslappende sone. En grønn mellomtone for de som ønsker en litt mer kulørt tone. Sett den gjerne sammen med den lysere Green Harmony for å understreke det grønne innslaget.


Grønt soverom

Fungerer godt til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Se inspirerende bilder av soverom og finn de rette produktene. Se da i den mørkere delen av fargeskalaen.


Dype farger, med høy sorthet og mye kulørthet, gir akkurat dette. Vil du samtidig sove godt, bør du velge farger som stimulerer avslapping. To av fargene som scorer høyest på den skalaen, er blått og grønt. Eller hvorfor ikke kjøpe nye leselamper og henge opp et par lerretsbilder?


Når du ska Les mer l gi soverommet en makeover, trenger du bare endre noen få detaljer for å skape en helt ny stil. Nydelig og nordisk i blått og grønt Morten og Vibeke har pusset opp rekkehusleiligheten i en harmonisk fargepalett i grønne og blå nyanser. Og selv om hun er perfeksjonist når det kommer til innredning, så er det han som tar fargevalgene.


Prøv å blande flere mønster i farger som går ton i ton, og lek med forskjellige teksturer for et rikt uttrykk. Et blått eller grønt soverom kan forbedre nattesøvnen. Grønt har mange av de samme beroliggende egenskapene som blått.


Grunnen til dette er at blåfargen påvirker det autonome nervesystemet, og gjør at vi roer oss ned og musklene slapper av. Alternativt kan du gå for grønt , som har mange av de samme beroliggende egenskapene. Velg derfor farger som virker velgjørende og fredelige når du skal farge­sette rommet. Blåtoner kan med hell benyttes på soverom fordi det virker beroligende. Det er også en farge som passer godt både på fjellet og ved sjøen.


Flere lag med gardiner ser både fint ut, og hjelper også med å stenge varmen ute og sørge for et svalt og mørkt soverom. Dette er både godt for sovemiljøet og godt for lommeboka ettersom det er energibesparende. De varme fargene som gult, orange og rødt er energiske, og de kalde fargene som grønt , blått, kjølige lilla- og rosatoner er beroligende.


Et knallgult soverom er ikke en god idé, du får ikke sove der. Et soverom vil vi helst skal være beroligende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg