torsdag 3. september 2015

Hva er plastknekking

Hva er plastknekking

Hoveddelen av apparatet er en varmetråd som er festet i og holdt stram mellom to fjærblader. Strømmen som går gjennom denne tråden gir den varmen som skal til for å gjøre plasten myk. Apparatet har et lite arbeidsbord for å gjøre prosessen enklere å utføre.


Varmetråden ligger i ei renne på dette arbeidsbordet. Her er vist hvordan varmen brer seg gjennom en plastplate (gul) som ligger over varmetråden (rød). Her er et eksempel på en trekloss med ulike vinkler som kan være en støtte ved plastknekking.


En slik kloss kan være en god hjelp hvis elevene ønsker å serieprodusere like profiler, f. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Introdusere plastknekking og andre teknikker og verktøy som brukes og legger grunnlaget for langt mer. Det er plastknekking , plastbøying og boring av hull. Det beste er at elever og lærere er forberedt når de kommer på INSPIRIA science center.


Hva er plastknekking

Lærerveiledningen inneholder viktig informasjon om skoleprogrammet, og det er derfor fint om den blir lest i god tid før besøket. Vi ønsker at lærerne skal få en best mulig opplevelse og læringsutbytte av å ta med klasser til senteret. Det finnes en del tjenester der det er mulig å få svar på faglige spørsmål.


Tips oss gjerne om du kjenner til flere. Sensoren er følsom og gir lyd selv om strømmen gjennom oss er veldig liten. Det største antallet vi har prøvd er en kjede med personer.


Hva er plastknekking

Selv med så mange detekteres strømgjennomgang. Kanskje noen kan finne ut hvor lang kjeden kan bli før den slutter å gi lyd? Emnet teknologi og design er et flerfaglig emne der naturfag, matematikk og kunst og håndverk samarbeider.


Teknologi og design dreier seg om å planlegge, utvikle og framstille produkter til nytte i hverdagen. Samspillet mellom naturvitenskap og teknologi står sentralt i dette hovedområdet. I dette valgfaget kan du som liker å stå på en scene og framføre musikk, sang, dans eller drama få sjansen til å bestemme hva du skal øve inn og hvordan du skal framføre. Det er en fordel at du kan noe fra før, men det vil bli gitt noe opplæring i sang, spill, dans og bruk av ly video og data.


Planlegge, tegne og koble andre enkle elektriske kretser eller produkter som bruker elektrisitet. Lage parallellkobling og seriekobling, beskrive hva som er forskjellen på koblingene, observere hva som skjer når de slår på strømmen. Vi mener at det er viktig å knytte arbeidet ved datamaskinen til konkrete produkter som elevene har laget. D-modellering i etterkant av et praktisk arbeid gjør oppgaven mer konkret og forståelig for elevene.


Kunne forklare hvordan produktet skal drives fram ved hjelp av elektrisk energi. Vakuumforming, også kjent som termoforming, er en teknikk for å forme en rekke av plast til en form som kalles en bukk. Det er viktig å legge lista lavt, slik at alle elever lykkes. Hva er vakuumforming? Kan bruke kropp og stemme hensiktsmessig i improvisasjon og spill foran et publikum.


Deltar aktivt i samtaler og utfordrer seg selv og andre medelever. Er arbeidsvillig, hjelpsom, samarbeidsvillig og løsningsorientert. Friksjonen omdanner energi til varmeenergi, som stjeler energi fra bevegelsen og forårsaker at bilen til sist stanser opp.


I designet av en bil med musefellemotor er det to variabler som bestemmer den totale prestasjonen: friksjon og energi. Viktig er også møtet med andre teknologi og designentusiaster. Friksjon er det som bremser og stanser bilen, fjærenergi er det som får bilen til å bevege seg. Strøm gjennom tråden gir den varmen som skal gjøre plasten myk.


Etter få minutter blir plasten myk over varmetråden. Den kan da tas vekk fra bordet og bøyes oppover til ønsket vinkel. Det har vært inspirerende og givende. Vakuumforming brukes av amatører, designere og ingeniører, samt i industrielle innstillinger. Elevene syns det er morsomt å arbeide med den.


Men, hva er teknologi og design, hvorfor er teknologi og design knyttet sammen og hvorfor står teknologi foran design? Plastknekkeren sett fra siden. Dette heftet vil blant annet forsøke å svare på disse spørsmålene uten å fokusere på spesifikke kompetansetrinn. Verk-tøyet, en plastknekker, er liten og svært enkel i bruk og ikke minst rimelig. Heller enn å lime to plastbiter sammen i vinkel, må et sammenhengende plaststykke bøyes (knekkes) i ønsket vinkel.


Hva er plastknekking

Viser positivitet, er kreativ, kommer med ideer til produksjon av forestillingen. Tilskjæring og liming kant i kant blir ikke solid nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg