tirsdag 5. april 2016

Skjerding

Skjerding

En skjerding er et oppheng for gryter over peis eller åre. En type skjerding består av to smidde jernstenger – den ene med hakk – som er festa til hverandre på en slik måte at de til sammen kan reguleres til skiftende lengde. Skjerding i smidd jern til oppheng for gryter over ei åre. Gjenstanden består av to jernstenger som er festet til hverandre slik at de kan reguleres til skiftende lengde.


Skjerding

Antikk skjerding , til grue. De henger på to kramper som er innmurt i peisen. Fins i ulike konstruksjoner. Prøv vår app gratis i dager. Smeden arbeider med ny hjemmeside.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp skjerding i ordboka. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Gammel skjerding til peis eller ildsted selges til høyest bydende over kr. Kursbeskrivelse: Smiing av en jernarm som heng borti grua.


Fant setninger matching frasen skjerding. Oversettelse minner er skapt av mennesker, men justert av en datamaskin, som kan forårsake feil. De kommer fra mange kilder og er ikke kontrollert. En tidlig form tannstang var en skjerding som var montert loddrett over et åpent ildsted. Ved hjelp av tennene kunne avstanden til ildstedet, og dermed temperaturen i gryta reguleres.


I moderne teknikk brukes tannstenger som maskinelementer, funksjonen er her å overføre en dreiebevegelse til en lineær bevegelse. Motstykket er her et tannhjul. Vi fant synonymer til ordet skjerding som du kan bruke til å løse kryssordet.


Hjørnepeiser har vanligvis ei jernstang som holder peiskappa. På den ble det montert en vindskjerding. På vindskjerdingen hang det en mindre skjerding , slik at gryta kunne reguleres både i høyde- og sideretning i forhold til ilden. Du søkte etter skjerding i kryssord-ordboka.


Vi fant løsningsforslag som matcher kryssordsvaret skjerding. Krok er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. Den kalles peisstanga. Barna får vi ikke sporet opp i kirkebøkene, fordi dåpslistene er sperret (opplysninger om adopsjon).


TXH - Takk, den vet jeg - og da så jeg feilen i ordet ovenfor. Her bruker vi ordet skjerding bare om en slik. Det finnes også enklere utstyr for å henge gryte i. Led findes ikke i sammensatte Navn udenfor disse to. Det er dog neppe samme Navn. Lige udenfor ligger etter Kartet Holmer, Stor og Lille Skjæringen.


Sider i kategorien Redskap og verktøy Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien. Familien var bosatt i Kristiansund. Haakon var født et sted i begynnelsen av forrige århundre.


Skjerding

Moren til denne gutten het Julie Aukan. Gutten fikk navnet Per og vokste opp hos Julies søster Peggy og hennes mann Peder Kværnes. Halse sogn like utenfor Mandals daværende bygrense.


Hans slekt på begge sider hadde bodd i Audnedalen i århundrer, hvor næringsgrunnlaget hadde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg