tirsdag 26. april 2016

Vinmonopolet aquavit

Vinmonopolet aquavit

Gilde Aquavit Fjøllmat er en klassisk fatmodnet akevitt, krydret på tradisjonelt vis. Den milde og runde smaken med innslag av røkt malt passer perfekt til det tradisjonsrike spekemåltidet som serveres i den norske fjellheimen. Vinmonopolets nye Innlandet Aquavit ble tirsdag tappet på flasker av dugnadshjelperne i Atlungstad Brenneris Venneforening. De eksklusive flaskene skal lanseres av Vinmonopolet 1. Gin kan lages over hele verden og trenden er å bruke mer av de ulike lokale ingrediensene.


Vinmonopolet aquavit

Dette ser vi tydelig blant mainyhetene der vi finner både. Salut Aquavit Salut var den første akevitten Gavin produserte i Norge, akevitter er fatlagret. Salut akevitten fikk nok mest oppmerksomhet da den ble solgt på 3liters eiketønner på vinmonopolet.


Lysholm Throndhjemsaquavit har dyp, gylden farge og er moden og vellagret med krydrede fataromaer. Snev av lakris i smaken, og konsentrert avslutning. Ankerdram Aquavit er super å nytes ved siden av et glass lys pilsner, og er det ekstra varmt kan man gjerne avkjøle akevitten noe. Men husk at fatlagret akevitt fortsatt er best i romstemperatur.


Vinmonopolet aquavit

Noen ganger kan det være godt å lage en longdrink også. Vi har også regnet ut hva de svenske prisene er i norske kroner, og funnet differansen mellom norsk og svensk pris. God Gamal Smala Dram, Opplandske Rakefisk Aquavit og Norsk Lutefisk Aquavit er ikke til å ta feil av.


Det finnes også varianter med laks og bacalao i navnet. Og de passer, ekspertene har smakt seg fram. Litt vanskeligere blir det med retter som sild og ost. Til sild kan du jo prøve en Gilde Taffel eller det karvefrie brennevinet Faun. Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.


Bestill fra Vinmonopolet 0. Juleakevitten er en relativt ny oppfinnelse. De siste årene har både juleakevitten og norsk akevitt generelt eksplodert i antall, og nye spennende varianter finner veien inn i Polets hyller. Akevitten er for de fleste selvskrevent tilbehør, enten det er den originale ribba eller det perfekte pinnekjøttet vi snakker om. I dag er det etiopiske smak på middagsbordet Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, i anledning at. Farge og duft Lys gul.


Veldig fruktig duft med mye sitrus, også blomster og krydder som karve, anis og dill. Samtlige går via Vinmonopolet , men det er ikke alle som er i fritt salg da spesialpartier produseres for firmaer og foreninger. Olavs orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-kultur. Gjør-det-selv-kalender fra Vinmonopolet : 1kroner uten innhold. I Europa og USA finnes et stort utvalg med mer spesialiserte julekalendere, der man kan få (eller 2 alt ettersom) smaker av vin, musserende vin, øl, whisky eller gin.


Fatlagret norsk akevitt, armagnac, oude genever og ung whisky viser alle klassisk stil og høy kvalitet når Vinmonopolet lanserer brennevinsnyheter i mars. Armagnac har lenge stått litt i skyggen av det mer berømte Cognac og har av mange feilaktig blitt sett på som konjakkens lillebror. Arvesølvet Aquavit Kr. Lukt Aroma preget av karve og sitrus, streif av fat med vanilje. Råstoff Norsk potetbrennevin, krydderdestillater (vanilje, anis, sitrus, karve) Metode Tradisjonell produksjonsprosess for norsk akevitt.


Vinmonopolet Radøy If the kitchen is a main traffic area, hold off until the space is less traveled Lasvit Neverend. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg