onsdag 6. april 2016

Beige farge

Teblomst oppleves som en dempet rødlig farge , og kan i enkelte belysninger oppfattes som svakt rosa. Fargen står fint til andre toner med en klar rød undertone, som f. Skagen – en rødaktig gråbeige tone. Vil kunne oppleves som både grå og beige i fargen avhengig av belysning. Fargene er verken helt grå eller helt beige , men er perfekt harmoni midt i mellom. Disse nyansene har alle et dempet preg, altså en sorthet over seg.


Beige farge

Det er nettopp denne vi opplever som det litt ”skitne” og lekre i fargen , samt at de har et relativt høyt innhold av rødt, noe som skaper denne lune følelsen fargene har. En dempet beige tone. Fargen greige er verken helt grå eller helt beige , men er perfekt harmoni midt i mellom. En perfekt balanse mellom sorthet og diskret kulørthet. Interiør og Fargedesigner i Jotun, Nina Klæboe, får daglig spørsmål om greige farger og hvilke kombinasjoner som fungerer med denne “nye” fargen.


Det er ikke uten grunn at beige lenge har vært en favoritt. Du får varmen og atmosfæren som særpreger beige , uten at det blir kjedelig. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. Fargen Elvesand er enkel å kombinere med andre farger , i dette rommet har vi brukt en lekker seng fra Møbelringen i en dyp blåfarge.


Blåfargen er også tatt igjen i bilde og et lekkert varmt teppe som er godt for føttene om morgenen. Nyansene fra Elvesand blir balansert med tekstilene i dynetrekket og putene som er i lyse beige toner. Altså, vil vi virkelig ha kaffe latten opp på veggen igjen? Terrakotta, cognacfarget skinn og keramikk i varme 70-tallsfarger holder stan og passer perfekt til varmere veggfarger.


En lys varm beigetone med klare rødlige undertoner. Da vil de hvite detaljene se skitne og gule ut. Alle farger nevnt over kan fint kombineres med hverandre. Andover Fabric (1) Moda Fabrics (25) Lukk.


Beige farge

Filtrer Janet Clare Ebb And Flow Pearl. Nøytrale nyanser passer alltid inn i din stue, kombiner gjerne med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning. Hvilke farger som fungerer best avhenger av undertonen i den beige nyansen.


Den kan være rø blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger. Fargen beige kan brukes alene eller kombineres med andre farger for å fremheve et område. Våre beige tapeter og fototapeter får frem det beste ved denne fargen. De gjør det mulig å pusse opp med nøytrale toner og samtidig skape noe spesielt.


Beige farge

Beige regnes som en rolig farge , og passer sammen med de fleste sterke farger hva angår møbel- og interiørdesign. Beige eller besj er en lys, gråbrun farge. Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større.


En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen! Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. Fargen har lunheten til beige fordi den har litt rødt i seg, og det nøytrale lekre som hører gråfargen til, alt i én farge. Grøvle mener at litt av grunnen til at mange faller for greige, er at man kanskje har forsøkt seg med grå vegger når man etter hvert gikk litt lei av hvitt - men tenkt at fargen kanskje ble litt kjølig. En gråaktig beige tone, dempet, men lun i tonen.


Beige farge

Fin til lyse detaljer, dypere gråbeige, eller helt mørke brunsvarte farger. Farger til både interiør og eksteriør. Her finner du Årets Farge , nøytrale nyanser, Halvor Bakke, kjølige og blå toner med mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg