onsdag 6. april 2016

Husfarge inspirasjon

Inspirasjon når du skal male ute. Vi har fargesatt en rekke hus, terrasser, etc. Jotun har samlet de mest populære og tidløse fargene sine i et nytt fargekart for hus, mur og uterom.


Valg av husfarge handler om estetikk, ikke mote. Utefarger handler mindre om mote og mer om estetikk og lange tradisjoner. Mindre om trender, og mer om substans og varighet.

Dette tar vi på alvor når vi utvikler farger og produkter for hus og hjem, sier hun. Vi jobber med farger hver dag. Nye farger utvikles, parallelt med at vi erfarer viktigheten av å ta vare på gode og etablerte nyanser. Hver enkelt farge er derfor nøye utvalgt og testet av vårt laboratorium for å tåle påkjenningen fra det varierende norske været. Det kan være smart å tenke over om man ønsker en lys eller mørk farge, før man bestemmer selve fargen.


Brune hus smelter godt inn i skogsmiljøer. Dersom fargeprøven er brungul, kommer resultatet til å føles mer gult enn brunt. Med en rødbrun fargeprøve, vil fargen på huset oppleves mer som rødt.

Henningsen mener vi naturlig nok er mindre impulsive når vi velger husfarge enn farger til interiøret for øvrig. Du maler ikke huset ofte og skal leve lenge med valget – Det er flere hensyn å ta, både i forhold til nabolag, naturen rundt og det faktum at du ikke maler huset annet hvert år. Få hjelp, tips og inspirasjon til fargevalg på huset utvendig.


Fargesetting av hus utvendig - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Tips og inspirasjon fra vår fargesjef TENK PÅ.


Vi råder deg derfor alltid til å kjøpe en prøveboks i fargen du har tenkt å male. Når du skal velge husfarge er det viktig å ta hensyn til naturen og omgivelsene forøvrig. Store deler av året har vi kaldt lys i Norge.


Ved sjøen er det mye lys. Derfor fungerer hvitt og andre lyse toner godt. I innlandet vil ofte dempede fargetoner fungere best. Dype bruntoner og rødtoner er vakkert i alle årstider.


Vakre Berit med bugnende blomster i sitt nyoppussede kjøkken. Til dere som ønsker inspirasjon til andre hyttefarger, – ta en kikk her. Lenge leve de riktige fargene!


Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette.

Tenk på lyset og årstidene. Her i Norge forandrer lyset seg med årstidene. Da må man ta hensyn til arkitekturen på huset, fargene i nabolaget og til naturen rundt som hele tiden er i endring og skifter farger.


Ikke bare fordi jeg synes det er rålekkert med sorte hus, men fordi jeg tenkte at dette huset ville se bedre ut i sort. Det grå tretaket ville da også komme bedre frem. En annen ting var at vi ikke ønsket å fremheve vinduene slik det var gjort tidligere, så vi valgte å male de i samme husfarge slik at de forsvant litt. Hent inspirasjon fra garderoben din – Hvilken farge du skal velge er selvfølgelig individuelt.


Derfor anbefaler jeg alltid folk å gå for det de selv syns er fint, og ikke basere det på trender. Et godt tips her er å se mot garderoben din. Male hus - Til slutt hadde vi ti fargeprøver på rekkverket Men familien Hagen endte opp med en husfarge de ikke hadde testet først. Fargen på terrassegulvet velges etter valg av husfarge , så den er viktig å ta hensyn til, og husets stil.


Alt skal ha en sammenhengende helthet, akkurat som alle flater inne. Har du plen, grus, fjell?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg